RECORD! 97 % susținere pentru legea țiganilor!

media-143168941612392900

UPDATE: De la 911 voturi pro s-a ajuns la peste 2,900 (imaginea la finalul articolului)

Societatea Academică Română, condusă de Alina Mungiu Pippidi, a lansat pe pagina organizației (AICI) un sondaj pro sau contra legii liderului PRU, deputatul Bogdan Diaconu, de revenire la denumirea de țigani pentru romi. Însă rezultatele au fost cu totul altele decât cele pe care le estima SAR. Astfel, 97 la sută dintre cei care au votat s-au declarat de acord cu revenirea la denumirea de țigani pentru cei de etnie romă. O victorie pentru liderul naționalist care își vede astfel confirmată susținerea populară pentru inițiativa legislativă chiar acasă la Alina Mungiu Pippidi, și încă la un scor zdrobitor.

VEZI SI: Sondaj: Sunteți de acord ca denumirea pentru romi să revină la cea de țigani, așa cum e în toată Europa, pentru a nu se mai face confuzie cu românii?

Acum două săptămâni, președintele Partidului România Unită a depus la Parlament proiectul de lege (textul AICI) privind revenirea la denumirea oficială de țigani a persoanelor intitulate de etnie romă. Propunerea a stârnit nemulțumirea ONG-urilor care se ocupă de romi, precum și scrisori publice de contestare din partea Active Watch și a altor organizații similare, dar a atras un suport aproape unanim în mediul online unde deputatul Bogdan Diaconu a lansat întâi proiectul în dezbatere publică. Sondajul lansat de Societatea Academică Română confirmă că acestă lege va face în continuare valuri și că are un suport popular greu de imaginat pe alte teme.

update

VEZI SI:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

5 comentarii

  1. Era de asteptat acest lucru,pentru cata rusine a rabdat Romania din cauza lor.

  2. Fratilor. D- zeu sa va ajute sa puteti schimba ca eu am suferit mult din cauza acestei natii de mierda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.