Rechinii imobiliari ataca. „Doctore, ai un milion de euro dacă îmi vinzi mie terenul”

CEO-ul companiei farmaceutice Terapia, Dragoş Damian a povestit cum „rechinii” imobiliari i-au făcut oferte pentru vânzarea terenului din Cluj-Napoca pe care e construită una dintre cele mai importante fabrici de medicamente din ţară, promiţându-i un comision gras de 1 milion de euro. Terenul este dorit pentru construirea de blocuri.

Redăm mai jos postarea lui Dragoş Damian:

“DOCTORE, AI UN MILION DE EURO DACĂ ÎMI VINZI MIE TERENUL TERAPIA!”.
Imobiliarele din Cluj-Napoca – câteva consideraţii de la un nespecialist, adunate într-o opinie nesponsorizata de dezvoltatori, agenţi, brokeri sau bănci.

Oferta de mai sus în care mi se propunea o sumă generoasă drept comision dacă aş fi facilitat vânzarea terenului Terapia (circa 20 hectare intravilan, în ceea ce fusese zona industrială din Nord-Estul Clujului) am primit-o în 2017 de la un foarte cunoscut dezvoltator imobiliar. Au urmat alte oferte, nu înţelegeam foarte bine de ce atâta interes, zona era (atunci) periferică, se spunea că este poluată, existau probleme cu proprietarii de terenuri din vecinătate, etc.

Am chemat consultanţi să mă lumineze, şi au făcut-o. În 2016 s-a aprobat PUG-ul oraşului şi în amplasament nu se mai putea construi industrial (UTR, RiM, servitute, etc), aşadar zonei i se dădea startul pentru rezidenţial şi comercial.
Din 2017 de la prima “propunere indecentă” şi până astăzi (chiar şi după pandemie, când exista tot interesul să avem fabrici de medicamente în ţară) tot apare câte o oferta şi cate un “imbold” de a mă face să mă las păgubaş şi să vând terenul. Ba apare un IT-ist care spune că zona de manufactură e moartă – îi spun că aduc anual la buget mai mult decât top 10 firme de IT din Cluj la un loc – ba un consilier local care spune că zona este poluată – îi spun că activităţile sunt nepoluante şi că, mai mult ca sigur, că strada Moţilor din centrul Clujului este la fel de poluată ca zona industrală din Nord-Est. Şi, previzibil, au apărut presiuni şi constrângeri administrative pentru care a trebuit să merg prin tribunale şi să afirm ceea ce este în ultima instanţă un drept constituţional, cel asupra proprietăţii.

Sursa: comisarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *