Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

Recalcularea pensiilor: SPORURILE pot crește pensiile! BREAKING NEWS

Se mareste varsta de pensionare 740x416 1

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a vorbit, joi seara, despre întregul proces de evaluare a dosarelor de pensii. Potrivit unui ordin al ministrului Muncii, Raluca Turcan, în termen de 18 luni toate dosarele trebuie transferate în format electronic pentru a fi recalculate.

Recalcularea pensiilor intră în a trei etapă. Sporurile pot crește pensiile românilor
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a precizat că, în prezent, există un milion de dosare de pensii care trebuie introduse în sistemul digital. Acesta a spus că, în două-trei luni, evaluarea va fi finalizată.

„Avem 1 milion de dosare pe care le punem la dispoziție caselor de pensii teritoriale sa fie introduse in sistemul digital, credeam ca in 2, 3 luni, sa reusi impreuna cu personalul propriu sa face aceasta evaluarea a dosarelor de pensii”, a spus Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, în exclusivitate la Realitatea Plus.

Sporurile vor crește pensiile
Creșterea sumei pe care pensionarii o vor primi după recalculare poate fi influențată și de sporuri. În prezent, mulți pensionari nu au aceste sporuri incluse în actualele pensii.

În plus, șeful Casei de Pensii a vorbit și despre formula prin care cetățenii români din diaspora pot beneficia de pensie și pe teritoriul țărilor din Uniunea Europeană.

„Acest principiu de calcul al pensiilor comunitare este cunoscut, unde există acorduri bilateriale, România are acorduri cu cele din UE, acolo se recunosc reciproc acele contributii sociale si se face un schimb de date cu privire la aceste contributii si acest calcul de pensie comunitare se face prin insumarea contributiilor unui cetatean roman”, spune Daniel Baciu.

Se va ține cont de principiul contributivității
În ceea ce privește evaluarea dosarelor de pensii, Raluca Turcan a precizat joi că, în curând, va începe a treia etapă de evaluare și că momentan se testează softulcare va fi folosit.

„Suntem in etapa de pregatire celei de a treia etape de evaluare a dosarelor de pensii, deci se fac testari ale softului pe care il vom folosi pentru inroducerea tuturor factorilor de contributivitate in calculul pensiilor tocmai pentru ca la finalul acestui proces de evaluare sa avem indicatorii de contributivitate introdusi intr-un sistem electronic pentru ca asa vor reusi sa reducem inechitatile existente”, a declarat Raluca Turcan, joi, într-o conferință de presă la Covasna.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.