„Realizare” PSD. Parlamentarii au salarii mai mari cu aproape 500 euro de la 1 ianuarie

Parlamentarii, ministrii, presedintii de consilii judetene, primarii sunt mai bine platiti incepand cu 1 ianuarie. Indemnizatia parlamentarilor ajunge la peste 20.000 de lei.

Salariile demnitarilor cresc in ianuarie 2020 cu aproape 2.000 de lei, informeaza Digi24. Guvernul avea de gand sa le plafoneze, dar legea in acest sens a fost atacata de PSD la Curtea Constitutionala. Perin urmare, odata cu majorarea salariului minim, au fost recalculate si salariile oamenilor de stat.

Salariul minim pe economie a crescut de la 1 ianuarie la 2.230 de lei.
Salariul minim pentru persoanele cu studii superioare nu se va modifica in 2020 si ramane la valoarea de 2.350 de lei, pentru un program normal de lucru de 167,333 ore in medie pe luna, reprezentand 14,044 lei/ora, nivel similar celui din 2019.

Citiți și:  PSD sta pe un butoi de pulbere. Tensiunea sta sa dea in clocot. MIZA este uriasa

In constructii, nivelul salariului minim este stabilit la 3.000 de lei net.

Aceasta schimbare a salariului minim aduce beneficii si altora, mai ales demnitarilor. In momentul de fata nu exista o plafonare a veniturilor acestora la nivelul din 2019 si pana cand CCR nu se va pronunta asupra legii care le plafona salariile, cel putin in luna ianuarie ei ar putea incasa salarii majorate prin raportarea la noul salariu minim.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.