REACTIE NEASTEPTATA: Iohannis, IRONIE ACIDA la adresa PSD in legatura cu organizarea unui REFERENDUM pentru MONARHIE

Presedintele Klaus Iohannis a comentat, miercuri, cu ironie ideea lansata de PSD privind organizarea unui referendum de revenire la monarhie.

„Nu se poate face in momentul acesta si trebuie vazut daca vrea societatea. Statul paralel poate ca vrea. E suspecta dragostea pentru monarhie a unora. Mi se pare o fumigena”, a declarat presedintele, in cadrul unei intalniri informale cu jurnalistii.

Klaus Iohannis s-a referit si la legea de institutionalizare a Casei Regale. „Trebuie reglementata situatia Casei Regale, dar cu masura”, a mai afirmat presedintele.

Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a enuntat, luni, ipoteza convocarii unui referendum pe tema monarhiei, el apreciind ca poporul roman poate fi intrebat daca vrea republica sau monarhie si aratand ca PSD nu exclude ca un astfel de referedum sa aiba loc in viitorul apropiat.

VEZI SI: A devenit VIRALA in timp record: Trupa Arma a lansat o melodie dedicata liderilor PSD – „Astia nu sunt oameni, sunt mizerii”

Solicitat sa comenteze daca proiectul de lege privind Casa Regala ar trebui discutat in Parlament in regim de urgenta, Badalau a precizat: „ Ar trebui discutat, mai ales ca am vazut ca in media sunt deja extrem de multi simpatizanti, poate si un referendum vizavi de sistemul asta presedintie-monarhie, totul e posibil”.

Intrebat daca se poate face un refernedum monarhie versus republica, Badalau a spus ca el este republican, intrucat asa s-a nascut si ca a cunoscut din carti despre regalitatea din Romania.

„Dar cred ca poporul poate fi intrebat cu privire la lucrul asta. Nu e un lucru rau, tinand cont ca tarile care au monarhii sunt tari dezvoltate”, a adaugat Badalau.

El a spus ca aceste referendum despre republica versus monarhie este „un proiect de viitor la care si politicienii impreuna cu presedintele si foarte multi factori trebuie sa se aseze la masa sa discute”, nefiind „un proiect care sa-l vanturam pe strada”.

Intrebat daca aceste referendum poate avea loc anul viitor, Badalau a raspuns: „Sigur, totul e posibil. Atat timp cat facem un referendum cu familia traditionala, putem face si o asemenea intrebare catre popor”.

El a aratat ca PSD nu exclude ca un astfel de referendum sa aiba loc.

„Eu am spus ca noi ca partid nu excludem, eu cel putin nu exclud. Am discutat cu foarte multi colegi, e normal sa intrebam poporul. Nu am discutat cu presedintele partidului despre acest lucru”, a mai spus Badalau.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *