REACTIE FURIBUNDA a lui Petre Roman dupa avizul dat de Iohannis: „Atunci eram un nimeni…” – Declaratii HALUCINANTE in „fuga disperata” de a scapa

Petre Roman se declara revoltat de decizia lui Klaus Iohannis de a permite procurorilor sa il urmareasca penal pentru infractiunile comise in timpul Revolutiei din Decembrie 1989.

„Nu se face deloc lumina. Avem de-a face cu o grava mistificare. In acele momente, cine eram eu sa dau ordine militare? E absurd! Eram un nimeni! In spatele acestei urmariri se afla altfel de intentii. E complet nefondata, niciun fel de baza, este lipsita de orice valoare morala. Eu nu am avut decat sansa de a participa la Revolutie. Sa inteleg din cererea domnului Augustin Lazar ca mai bine muream la Revolutie? Domnul Iohannis procedeaza cum crede, isi asuma aceasta decizie. Este revoltator! Eu eram un profesor la Politehnica, am avut curajul sa ies la baricada, era sa mor acolo. Daca se crede ca a fost o diversiune militara, ce legatura are asta cu mine?”, a declarat Petre Roman in cadrul unei interventii telefonice la Realitatea TV.

VEZI SI: LOVITURA: ZIUA cea MARE a venit – UDREA, sentinta finala! Cati ani cu EXECUTARE a primit blonda lui Base

”Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis vineri, 13 aprilie a.c., ministrului Justitiei cererea de urmarire penala fata de domnul Iliescu Ion, de domnul Roman Petre si de domnul Voiculescu Gelu – Voican, pentru faptele ce fac obiectul dosarului penal nr. 11/P/2014 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Parchetelor Militare, sub aspectul savarsirii de catre acestia a infractiunii contra umanitatii, prevazuta de art. 439 alin. (1) lit. a), g), i) si k) Cod Penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal, urmand a se proceda conform legii, avand in vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in temeiul prevederilor art. 109 alin. (2) teza intai din Constitutia Romaniei, republicata, ale art. 12 si art. 18 din Legea nr. 115/1999, precum si a celor retinute prin Deciziile Curtii Constitutionale nr. 93/1999, nr. 665/2007 si nr. 270/2008”, se arata intr-un comunicat emis vineri de Presedintie.

Totodata, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost instiintat cu privire la formularea acestei cereri.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile