Reacția unui magistrat important la desființarea SIJJ: „Noapte bună, democrație și stat de drept”

Președintele Tribunalului Timiș, Adriana Stoicescu, critică decizia Guvernului de a desființa secția specială. Aceasta afirmă că următorul pas va fi desființarea Inspecției Judiciare.

În seara în care Guvernul Orban a anunțat desființarea secției speciale, președintele Tribunalului Timiș, judecătorul Adriana Stoicescu, a reacționat dur într-o postare pe pagina ei de Facebook. Magistratul scrie că adevărata miză a desființării secției speciale o reprezintă îngroparea definitivă a abuzurilor făcute împotriva magistraților incomozi. Președintele Tribunalului Timiș vorbește și despre faptul că următorul pas va fi desființarea Inspecției Judiciare.

„Într-o țară în care oamenii mai au încredere doar în Zână Măseluță și în care, în curând, staborul va redeveni o opțiune, nimeni nu vorbește despre adevărată miză a desființării secției speciale.

Aceea de a îngropa definitiv abuzurile săvârșite împotriva magistraților incomozi.
Și de a o lua de la capăt, eventual…

Între țipete politicianiste și păreri emise la un pahar, niciun profesionist nu a ieșit să explice ce a însemnat și ce poate însemna, conferirea competenței de cercetetare a magistraților unor procurori care, în același timp, sunt părți în cauzele deduse judecății.

Citiți și:  Judecătoarea Adriana Stoicescu, atac dur la CNA: "Cât de puțin la minte să fii ca să distrugi tot..."

Nimeni nu spune că, ani de zile, de fapt, s-a încălcat flagrant dreptul la o instanță imparțială și independentă.

Cât de corect poți să judeci când știi că procurorul tău de ședinăa poate începe mâine urmărirea penală împotriva ta, în baza unui denunț formulat de un condamnat pe care tu, judecător corect, l-ai trimis după gratii?

Cât de imparțial te poți pretinde când ți se poate flutură, ani la rând, dosarul de urmărire penală pe numele tău, dacă dai cumva semne de prea multă independență?

Faptul că există oameni care nici măcar nu au citit raportul inspecției judiciare, dar susțin cu vehemență desființarea secției, arată cât de superficial gândim.

Politicienii par a nu înțelege că independența și imparțialitatea judecătorilor sunt mai importante decât orgoliile meschine și trebuie să rămână deasupra înțelegerilor și minciunilor politicianiste, a jocurilor de culise.

Nu am fi ajuns aici dacă justiția nu ar fi fost, de mai bine de 20 de ani, obiectul trocului murdar al tuturor partidelor politice.
Când numirea procurorilor de rang înalt s-a făcut pe principiul unu de la mine unu de la ține, la ce să te aștepți?

Citiți și:  Avocat Elena Radu: Vreți să mai existăm ca popor? E timpul să spunem: Stop! așa nu se mai poate și nu mai vrem!

Dacă cineva își imaginează că politicienii își doresc, prin desființarea secției, apărarea independenței magistraților, se înșeală amarnic.
Ei își doresc continuarea luptei anticorupție pe hârtie, garantată doar împotriva adversarilor politici, cu largul concurs al unor judecători reduși la tăcere.
Căci nu va mai avea nimeni timp să se gândească la dreptate și aplicarea legii, la corectitudine.
Vom fi ocupați să pronunțăm soluții potrivite, menite să ne asigure liniștea și libertatea.

Următorul pas va fi desființarea inspecției judiciare, reîntoarcerea la inspectorii judiciari din cadrul ministerului justiției, tribunalele populare conduse de oamenii puterii.
Totul cu largul concurs al celor care nu citesc și fac politică, deși ar trebui să citească și să nu facă politică.

Noapte bună, democrație și stat de drept”, a scris Adriana Stoicescu, pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *