“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATIOPINII

Reacția unui economist după ce s-a uitat la PRO TV, pentru prima oară după 10 ani: M-am înfiorat. Pur și simplu nu-mi imaginam că poate exista așa ceva. Tot, dar absolut tot ceea ce se numește știre pe respectivul post este propagandă

acv

„Ați mințit poporul cu televizorul” spuneau cei mai în vârstă, în anii ’90, despre puterea care folosea programele unicei televiziuni din România pentru a-și impune punctul de vedere.

Lucrurile nu s-au schimbat prea mult, spune economistul Dan Diaconu. Acesta a povestit experiența pe care a trăit-o urmărind postul de televiziune Pro TV, după 10 ani de „abstinență”. Dan Diaconu afirmă că „Ascultând zilnic aberațiile pe care respectivii le numesc știri sau emisiuni nu ai altă șansă decât să devii un „conform”, un imbecil care nu face altceva decât să se lase teleghidat de acea mașinărie infamă”.

Autorul cunoscutului blog, „Trenduri economice”, consideră PRO TV oferă programe „special gândite pentru oligofreni”.

„Și mai e un aspect pe care vreau să-l subliniez. Tuturor urmăritorilor acestui așa-zis post TV li se insuflă ideea că sunt inteligenți, că fac parte dintr-o elită. Asta în timp ce stau cu ochii zgâiți la programe special gândite pentru oligofreni. Aici este rețeta celui mai periculos exemplar al rasei umane: prostul care se crede deștept. E o tehnică intens utilizată de secte: adeptul nostru deține adevărul, e un luminat, e un păstrător al „secretului”. Însă utilizarea acestei tehnici rudimentare la o asemenea scară numai niște imbecili precum americanii puteau s-o patenteze. Importul aberant pe care l-am făcut prin intermediul PRO TV face victime deoarece ceea ce am importat e o tehnologie de ideologizare și imbecilizare a maselor. Sper ca la un moment-dat să bată cineva cu pumnul în masă și să pună capăt acestei farse golănești”, a scris el.

Iată textul integral:

„În acest weekend m-am uitat la Pro TV pentru prima dată în ultimii zece ani. De fapt nu m-am uitat, ci am fost nevoit s-o fac întrucât hotelul în care eram cazat avea instalate în restaurantul pentru mic dejun vreo patru ecrane, câte unul pe fiecare perete, din care măcănea non stop respectivul post. Vrei, nu vrei, asculți.

Ideea e că m-am înfiorat. Pur și simplu nu-mi imaginam că poate exista așa ceva. Tot, dar absolut tot ceea ce se numește știre pe respectivul post este propagandă. Asta indiferent că vorbim de politică, monden, fapt divers, sport sau meteo. Absolut tot are câte-o conotație propagandistică.

Brusc am înțeles și de unde apar atâția spălați pe creier. Nu mă îndoiesc că și ceea ce numesc cei din post „divertisment” e la fel de injectat de abjecta propagandă. Ascultând zilnic aberațiile pe care respectivii le numesc știri sau emisiuni nu ai altă șansă decât să devii un „conform”, un imbecil care nu face altceva decât să se lase teleghidat de acea mașinărie infamă.

Ceea ce nu înțeleg este motivul pentru care CNA-ul nu a interzis încă acest post. Pro TV nu e post, e o sectă care practică la scară mare spălarea pe creier. Totuși, de ce nu intervin autoritățile? Și dacă nu intervin, de ce naiba le mai plătim? În condițiile în care imbecilizarea practicată la Pro TV se numește „jurnalism” cred că nu mai are sens să mai discutăm despre vreo autoritate în domeniu. Ori lăsăm totul la liber, ori desființăm căpușele. Cale de mijloc n-are cum să existe.

Dacă vă întrebați cum de există subspecii din care fac parte unii ca Guran, Cartianu, Cristian Tudor Popescu, Orcan s.a.m.d. răspunsul îl aveți în existența acestui trust. Probabil cea mai mare prostie a lui Adrian Năstase a fost scutirea de taxe pe care a aplicat-o acestui post. Știu, a făcut-o crezând că se va va salva pe sine. În fapt și-a croit cel mai scurt drum către groapă.

Și mai e un aspect pe care vreau să-l subliniez. Tuturor urmăritorilor acestui așa-zis post TV li se insuflă ideea că sunt inteligenți, că fac parte dintr-o elită. Asta în timp ce stau cu ochii zgâiți la programe special gândite pentru oligofreni. Aici este rețeta celui mai periculos exemplar al rasei umane: prostul care se crede deștept. E o tehnică intens utilizată de secte: adeptul nostru deține adevărul, e un luminat, e un păstrător al „secretului”. Însă utilizarea acestei tehnici rudimentare la o asemenea scară numai niște imbecili precum americanii puteau s-o patenteze. Importul aberant pe care l-am făcut prin intermediul PRO TV face victime deoarece ceea ce am importat e o tehnologie de ideologizare și imbecilizare a maselor. Sper ca la un moment-dat să bată cineva cu pumnul în masă și să pună capăt acestei farse golănești.

PRO TV nu trebuie doar interzis. Cei responsabili pentru aplicarea tehnicilor de hipnoză în masă și spălare de creiere ar trebui condamnați la ani grei de temniță în care să li se spele creierul în aceeași manieră în care ei o fac ei cu milioanele de nefericiți care le pică în capcană. Gândiți-vă bine la la asta!” – Sursa: ActiveNews.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.