Reacția SUA privind intervenția din Kazahstan a declansat FURIA Rusiei

Rusia a răspuns sâmbătă furioasă la un comentariu al secretarului de stat american Antony Blinken, potrivit căruia Kazahstanul ar putea avea dificultăți în a scăpa de trupele ruse, spunând că ar trebui să reflecteze în schimb asupra amestecului armatei americane în întreaga lume, relatează Reuters.

Blinken a contestat vineri justificarea Rusiei pentru trimiterea de forțe în Kazahstan după câteva zile de tulburări violente în țara din Asia Centrală.

„Mi se pare că autoritățile și guvernul kazah au cu siguranță capacitatea de a face față în mod corespunzător protestelor, de a face acest lucru într-un mod care respectă drepturile protestatarilor menținând în același timp legea și ordinea, așa că nu este clar de ce simt nevoia de orice fel asistență externă. Deci, încercăm să aflăm mai multe despre asta”, a declarat Blinken reporterilor.

Citiți și:  MISCARI MASIVE de trupe ruse și armament spre granița cu Ucraina

”O lecție a istoriei recente este că, odată ce rușii sunt în casa ta, uneori este foarte greu să-i scoți”, a avertizat secretarul de stat la o conferință de presă la Washington.

Ministerul de Externe al Rusiei a calificat remarca lui Blinken „tipic jignitoare” și l-a acuzat că glumește despre evenimentele tragice din Kazahstan. Acesta a spus că Washingtonul ar trebui să-și analizeze propriul istoric al intervențiilor în țări precum Vietnam și Irak.

„Dacă lui Antony Blinken îi plac atât de mult lecțiile de istorie, atunci ar trebui să țină cont de următoarele: atunci când americanii sunt în casa ta, poate fi dificil să rămâi în viață și să nu fii jefuit sau violat”, a spus ministerul pe Telegram, subliniind că ”noi am învățat acest lucru nu doar din istoria recentă, ci din toți cei 300 de ani de stat american”.

Citiți și:  ULTIMA ORA. CAND se va decide soarta României: SUA va da un răspuns SCRIS Rusiei, la solicitarea de dezarmare

Ministerul a spus că trimiterea de trupe în Kazahstan a fost un răspuns legitim la cererea Kazahstanului de sprijin.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.