Reactia NATO dupa noile amenintari ale Rusiei. News alert

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, reacționează după ce Rusia a amenințat din nou cu armele nucleare. Acesta susține că NATO este pregătită să riposteze la orice tip de atac neconvențional al Rusiei în Ucraina.

El a mai adăugat că deși NATO este o alianță defensivă, este totodată și una nucleară. Astfel, în cazul în care există amenințări la nivelul uneia dintre cele 30 de țări membre, NATO va interveni.

„NATO este o alianță defensivă, dar este și o alianță nucleară. Facem o distincție clară între obligația noastră sacrosanctă de a ne apăra aliații, un miliard de oameni din 30 de țări, de orice amenințare care vine din orice direcție și orice domeniu și, în același timp, NATO este o alianță majoră de descurajare”, a declarat oficialul NATO.

Citiți și:  NATO formează un Grup de Luptă în România: alianța se pregătește de o posibilă luptă de gherilă

Ar putea exista un război NATO – Rusia?
Totodată, Mircea Geoană a mai adăugat că Alianța consideră că Rusia nu are intenția de a începe un război împotriva NATO. Pe de altă parte, în cazul în care lucrurile se vor schimba și se va ajunge la un tip de arme chimice, vor fi luate măsuri adecvate.

„Deci, considerăm și vedem că Rusia nu are nicio intenție să provoace sau să ducă un război împotriva NATO, dar bineînțeles că dacă vor folosi arme chimice sau alt tip de sisteme sofisticate asupra Ucrainei, vom fi forțați să luăm măsuri adecvate”, a mai spus acesta.

Cum ar putea acționa NATO
Mircea Geoană nu a dat detalii despre modul în care NATO va reacționa, însă a adăugat că Alianța ”este pregătită să răspundă proporțional situației care ar putea apărea”. Pe de altă parte, el adaugă că speră ca acest lucru să nu fie necesar, iar Vladimir Putin va opri crimele de război din Ucraina.

Citiți și:  Geoană trimite un MESAJ care cutremură Europa. Dezastrul vine din trei direcții

„Nu mă aflu în poziția în care să spun exact ce vom face, dar pot garanta că NATO este pregătită să răspundă proporțional situației care ar putea apărea.

Sperăm să nu se întâmple și sperăm că domnul Putin nu va continua să meargă pe calea crimelor de război și să producă și mai multă devastare împotriva unei națiuni suverane”, a mai declarat Mircea Geoană.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *