“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Războiul cu pandemia s-a schimbat. INFORMATIA momentului pentru cei vaccinați cu ambele doze

coronavirus medic

Semnal de alarmă la nivel mondial. Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite avertizează cu privire la modul de transmitere al tulpinei Delta. Mai exact, sursa citată precizează că noua tulpină a virusului este la fel de contagioasă ca varicela. Mai mult, cei vaccinați sunt la fel de expuși ca și cei nevaccinați. Astfel, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA spune că varianta Delta infectează 8 din 10 oameni, indiferent că sunt vaccinați sau nu.

În același timp, CDC mai subliniază faptul că spre deosebire de alte variante, tulpina Delta beneficiază de o probabilitate mai mare să treacă de protecţia imunitară oferită de vaccinurile anti-COVID-19, precizează acelaşi raport.

Sursa citată mai arată că decizia luată de CDC care prevede ca americanii vaccinaţi cu schemă completă să poarte din nou măşti sanitare, vine tocmai în acest context, având la bază raportul menționat anterior.

Războiul cu pandemia s-a schimbat
Pe de altă parte, datele transmise de CDC mai arată că actualele vaccinuri anti-COVID-19 cu care majoritatea populației s-au vaccinat au în continuare o eficienţă ridicată în prevenirea formelor grave ale bolii, spitalizărilor şi deceselor în rândul persoanelor vaccinate, potrivit raportului, care citează mai mulţi experţi.

Directoarea CDC, Rochelle Walensky a declarat pentru The New York Times că un nou studiu a arătat că persoanele vaccinate care au fost infectate apoi cu varianta Delta prezintă concentraţii foarte mari de virus la nivelul nasului şi gâtului.

În același timp, ea a mai subliniat faptul că varianta Delta este mai transmisibilă decât virusurile care provoacă MERS, SARS, Ebola, răceala comună, gripa sezonieră şi varicela, afirmă autorii raportului.

Sursele citate mai spun că următorul pas pe care agenția americană îl are de făcut este acela de a „conştientiza că războiul s-a schimbat”. CDC urmează să publice date suplimentare despre varianta Delta în cursul zilei de vineri, precizează The New York Times.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.