fbpx
MILITAR

Războiul a ajuns la granița cu România: Atac cu drone la Dunăre!

Porturile Reni și Ismail, situate pe malul stâng al Dunării, la doar câțiva kilometri de Galați, au fost atacate în această dimineață de dronele rusești, timp de patru ore. Conform informațiilor apărute pe Twitter, rușii ar fi folosit drone de fabricație iraniene, Geran.

183333.jpg 637x357 1

Conform Mediafax, șase nave românești care se aflau în portul ucrainean Reni au traversat Dunărea de urgență spre malul românesc după ce rușii au declanșat atacul.

Reni este un important nod de transport al Ucrainei, în care activitatea de transport fluvial, maritim, rutier și feroviar este strâns legată între ele.

Ieri a fost considerat o alternativă la Odesa și a fost planificat pentru a fi folosit pentru exportul de cereale.

În portul Reni au fost lovite cisterne cu petrol românesc – aceasta este principala sursă de materii prime pentru rafinăriile ucrainene. Infrastructura portului dunărean a fost, de asemenea, distrusă.

Este greu de supraestimat semnificația obiectivelor distruse – nu este vorba despre cereale, ci despre aprovizionarea Ucrainei cu arme occidentale și cu combustibili.

Totodată, Ismail este cel mai mare port la Dunăre din Ucraina și cel mai mare din Delta Dunării. Ismail e de asemenea bază a Marinei ucrainene și a Grănicerilor.

Președintele Klaus Iohannis a condamnat “ferm” recentele atacuri ale Rusiei împotriva Ucrainei, pe Dunăre, în apropierea graniței cu România.

“Condamn ferm recentele atacuri ale Rusiei împotriva infrastructurii ucrainene civile de pe Dunăre, care este foarte aproape de România. Această escaladare, care a avut loc recent, prezintă un risc serios în ceea ce privește securitatea la Marea Neagră. De asemenea, afectează tranzitul cerealelor din Ucraina în viitorul apropiat și implicit securitatea alimentară la nivel global”, a transmis șeful statului, luni, pe Twitter, potrivit Agerpres.

VIDEO AICI: Rușii au ATACAT la doar 20 de kilometri de Galați / VIDEO

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.