Razboi in Ucraina. Liderul cecen Ramzan Kadîrov, acolitul lui Putin, și-a anunțat DEMISIA

Într-un videoclip postat pe Telegram, șeful Republicii Cecene a declarat că nu mai este pe placul actualilor șefi de instituții de la Moscova, astfel că a decis să renunțe la funcția sa de conducere, înainte de a fi dat afară.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin și un mare promotor al războiului din Ucraina, a declarat că nu se mai bucură de susținerea puterii de la Moscova.

Ramzan Kadîrov își anunță retragerea din politică
„Conduc republica de 15 ani. Noi, caucazienii și cecenii, avem o vorbă: indiferent cât de stimat și dorit este un musafir, dacă pleacă la timp, se face și mai plăcut. De aceea, cred că mi-a venit și mie timpul. Până să fiu dat afară. Cred că sunt deja bătrân”, a scris președintele Republicii Cecene pe Telegram.

Totuși, o sursă apropiată Kremlinului a sugerat că Ramzan Kadîrov ar putea fi numit la conducerea Gărzii Naționale, asta pentru că Viktor Zolotov, actualul director ar urma să fie învestit ministru al Apărării în locul lui Serghei Șoigu, blamat pentru eșecul Rusiei în ofensiva militară din Ucraina.

Președintele Republicii Cecene nu mai este dorit de Moscova
Având în vedere că Ramzan Kadîrov a fost un susținător al războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei, pare ilogică plecarea de la putere a liderului cecen. Unii analiști au reiterat chiar că anunțul lui Kadîrov ar putea fi o farsă, după cum admite expertul caucazist Ivan Klyszcz: „Sunt sceptic. În trecut, el a spus aceleaşi lucruri”, a spus acesta pentru Radio Europa Liberă.

Ramzan Kadîrov a fost președintele Ceceniei începând din anul 2007, timp în care regiunea cu statut de republică a urmat linia politică dictată de Rusia, Kadîrov fiind considerat un lider opresiv care și-a ucis opozanții și care a făcut din încălcarea drepturilor omului o politică de stat, conform Adevărul.ro.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *