GENERAL

Razboi in Ucraina. „Kadîroviții“ se întorc! Sângerosul lider cecen Ramzan Kadîrov a facut anunțul

ramzan kadirov tw2

Rusia l-a folosit activ pe sângerosul lider cecen Ramzan Kadîrov în războiul împotriva Ucrainei din prima zi a invaziei și acesta continuă să completeze rândurile luptătorilor ceceni cu noi voluntari. Următoarea unitate de „kadâroviți“ merge în regiunea Donețk pentru a „întări trupele ruse”, a anunțat șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov.

Potrivit acestuia, luptătorii sunt „bine pregătiți” și intenționează „să-i distrugă pe naziști”.

„Un alt contingent de voluntari a plecat astăzi spre zona operațiunii militare speciale din Donbas de pe Aeroportul Internațional Groznîi. Datorită instructorilor remarcabili ai Universității Forțelor Speciale din Rusia, voluntarii au o pregătire bună pentru soluții rapide și de înaltă calitate pentru sarcinile operaționale”, a scris Kadîrov pe canalul său Telegram. Kadîrov anunțase în urmă cu ceva timp că și-a retras luptătorii din Ucraina.

În timpul războiului din Ucraina, „Kadîroviții” au comis zeci de crime de război. Recent, Serviciul de Securitate al Ucrainei a stabilit identitatea unuia dintre militanții apropiați lui Kadîrov, care a torturat un adolescent în Bucea.

Aproximativ 2.500 de soldaţi ai liderului cecen Kadîirov au luat parte la războiul rusesc împotriva Ucrainei. Aşa-numiţii „Kadîroviţi” au început să intre pe teritoriul Ucrainei în primele zile ale invaziei militare ruse. Sarcina principală a militanţilor a fost intimidarea şi genocidul ucrainenilor.

Fiind în al doilea eşalon al ofensivei, kadîroviţii au fost angajaţi în percheziţii de locuinţe, batjocorirea ostaticilor şi civililor şi jafuri, susţine Direcţia Principală de Informaţii a Ministerului Apărării.

”În ciuda antrenamentului, spiritului de luptă şi echipamentului luptătorilor TikTok ai lui Kadîrov, fiind chiar şi în afara zonei ostilităţilor active, din 2.500 de mercenari, aproximativ 100 au murit, aproximativ 300 au fost răniţi şi peste 60 au fugit din Ucraina cu arme şi muniţie”, au transmis serviciile secrete.

După ce trupele de ocupaţie ruse au început să sufere primele pierderi pe scară largă, kadîroviţilor li s-a dat sarcina de a opri unităţile ruşilor care încercau să se retragă, precum şi de a-i împuşca pe cei care au refuzat să lupte.

După ce au fost alungaţi de armata ucraineană de la Kiev şi Cernigov, kadiroviţii s-au mutat pe direcţiile Lugansk şi Mariupol. Acolo, militanţii au continuat să jefuiască şi să facă videoclipuri pe care le postează pe TikTok.

Serviciile de informaţii ucrainene au publicat o listă a militanţilor din Cecenia care au participat la războiul împotriva Ucrainei din martie-mai 2022. GUR a reamintit că toţi cei responsabili pentru crimele împotriva populaţiei civile din Ucraina vor fi traşi la răspundere.

Ramzan Kadîrov și batalionul său cecen nu reprezintă întreaga Cecenie. Ramzan e un rebel, un lider brutal care îi datorează în totalitate puterea lui Vladimir Putin.

Kadîroviții sunt un fel de miliție structurată pe un sistem militar dinastic. Ramzan e fiul lui Ahmat Kadîrov, cel care a condus Cecenia, care a luptat împotriva Rusiei iar mai apoi în al doilea război cecen a întors armele. A fost asasinat de fundamentaliștii ceceni, moment în care tânărul Ramzan a preluat puterea.

Nu de puține ori Vladimir Putin l-a scăpat de sub control pe Ramzan Kadîrov, care de-a lungul timpului a recurs inclusiv la amenințări împotriva puterii pe care o servește.

Înaintea preluării puterii de către clanul Kadîrov în Cecenia, regiunea a fost condusă de Djohar Dudaev, cel care a condus mișcarea separatistă și a fost lider al auto-proclamatei Republici Cecene Icikeria. Dudaev a fost și el asasinat în 1996 de serviciile ruse. Un batalion cecen, cunoscut sub denumirea de dudaeviți, luptă și azi în Ucraina împotriva invadatorului rus și implicit împotriva kadîroviților.

Dudaeviții, supraviețuitori ai războaielor cecene, sunt prezenți în estul Ucrainei încă din 2014 când au participat activ la luptele împotriva separatiștilor pro-ruși, susținuți activi de Moscova, din așa-zisele republici auto-proclamate din Donețk și Lugansk.

Sursa: ziare.com

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.