Răsturnare totală de situaţie! Scandalul RUPE Alianţa. Vor ieşi de la guvernare (SURSE)

Demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății a provocat un adevărat scandal în coaliție. Probleme regăsim acum și la Alianța USR-PLUS, spun sursele.

Răsturnare totală de situaţie! Scandalul rupe Alianţa. Vor ieşi de la guvernare (SURSE)
Sursele Realitatea Plus au precizat că Dacian Cioloș ar dori să-și retragă partidul din alianța cu USR. Aceleași surse au precizat că fostul premier tehnocrat și-ar dori ieșirea de la guvernare, însă liderul USR, Dan Barna, nu este de acord cu acest aspect.

Potrivit acestor surse, Dacian Cioloș ar fi precizat că trebuie să iasă de la guvernare deoarece demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății reprezintă un atac la partidul său.

Liderii USR-PLUS ar semna o moțiune de cenzură
Sursele Realitatea Plus au mai spus că liderii USR-PLUS ar semna o moțiune de cenzură doar dacă PSD ar iniția un astfel de demers. Surse din USR-PLUS precizează că nu s-a luat nicio decizie finală cu privire la cine va ocupa funcția de ministru al Sănătății, dar există posibilitatea ca Alianța să îl propună din nou pe Vlad Voiculescu în această funcție.

USR-PLUS nu-l mai susțin pe Florin Cîțu
Vicepremierul i-a transmis lui Florin Cîțu că nu mai are susținerea USR-PLUS după decizia luată fără consultare. El a mai spus că partidul pe care îl conduce este prezent la ședință pentru a asigura stabilitatea guvernului.

”Nu mai aveți susținerea USR-PLUS pentru postul de premier. Noi suntem prezenți doar pentru a asigura stabilitatea guvernamentală”, a spus Dan Barna.

De cealaltă parte, Florin Cîțu i-a spus că decizia pe care a luat-o cu privire la Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan este una responsabilă.

Sursa:capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!