“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Răsturnare totală de situaţie. Putin s-a răzgândit!

vladimir putin 696x393 1

După ce Suedia și Finlanda și-au anunțat intenția de a adera urgent la NATO, Kremlinul a reacționat dur, însă acum, Vladimir Putin pare că și-a schimbat poziția, potrivit unui studiu realizat de agenția de presă Reuters.

Recent, Vladimir Putin a declarat că Guvernul de la Moscova nu se opune aderării Suediei și Finlandei în NATO, alianța militară condusă de Statele Unite ale Americii, potrivit agenției de presă Reuters.

Deși, anterior, liderul rus a spus clar că Rusia va lua măsuri urgente dacă NATO va muta trupe militare sau echipamente de luptă pe teritoriul statelor vecine, Vladimir Putin a precizat că extinderea NATO nu reprezintă o amenințare imediată.

„În ceea ce privește expansiunea, inclusiv a noilor membri Finlanda și Suedia, Rusia nu are nicio problemă cu aceste state.

Niciuna! Și astfel, în acest sens, nu există nicio amenințare imediată pentru Rusia din partea unei extinderi care să includă aceste țări”, a subliniat Vladimir Putin.

Însă, acesta a afirmat că extinderea NATO este folosită de Statele Unite ale Americii într-un mod „agresiv” pentru a agrava o situație de securitate globală deja dificilă și că Rusia va răspunde rapid dacă Alianța Atlanticului de Nord va muta trupe militare la granița sa.

„Extinderea infrastructurii militare pe acest teritoriu ar provoca cu siguranță răspunsul nostru. Care va fi acest (răspuns) vom vedea ce amenințări sunt create pentru noi.

Se creează probleme fără niciun motiv. Vom reacționa în consecință”, a completat Vladimir Putin.

Schimbare de politică la Moscova, în privinţa extinderii NATO?!
Potrivit sursei citate, comentariile sale au părut să marcheze o inversare majoră a politicii rusești.

Amintim faptul că, decenii la rând, Kremlinul a prezentat extinderea NATO prin includerea a noi membri ca fiind o amenințare directă la adresa securității sale, justificând continuu că acesta a fost principalul motiv pentru care a atacat brusc Ucraina.

Înainte ca Vladimir Putin să vorbească despre subiectul respectiv, ministrul adjunct de Externe din Rusia, Serghei Ryabkov, a susținut ferm că Suedia și Finlanda fac o greșeală majoră, ce va avea consecințe de anvergură în viitorul apropiat.

„Nu ar trebui să își facă iluzii că noi pur și simplu vom accepta”, a spus Serghei Ryabkov.

În plus, când a fost întrebat, joia trecută, dacă aderarea Finlandei la NATO reprezintă o amenințare directă la adresa Rusiei, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a răspuns: „Categoric. Extinderea NATO nu face continentul nostru mai stabil și mai sigur.”

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.