Răsturnare totală de situaţie. Putin s-a răzgândit!

După ce Suedia și Finlanda și-au anunțat intenția de a adera urgent la NATO, Kremlinul a reacționat dur, însă acum, Vladimir Putin pare că și-a schimbat poziția, potrivit unui studiu realizat de agenția de presă Reuters.

Recent, Vladimir Putin a declarat că Guvernul de la Moscova nu se opune aderării Suediei și Finlandei în NATO, alianța militară condusă de Statele Unite ale Americii, potrivit agenției de presă Reuters.

Deși, anterior, liderul rus a spus clar că Rusia va lua măsuri urgente dacă NATO va muta trupe militare sau echipamente de luptă pe teritoriul statelor vecine, Vladimir Putin a precizat că extinderea NATO nu reprezintă o amenințare imediată.

„În ceea ce privește expansiunea, inclusiv a noilor membri Finlanda și Suedia, Rusia nu are nicio problemă cu aceste state.

Niciuna! Și astfel, în acest sens, nu există nicio amenințare imediată pentru Rusia din partea unei extinderi care să includă aceste țări”, a subliniat Vladimir Putin.

Citiți și:  Imaginea cu Putin învelit într-o pătură face inconjurul lumii! FOTO

Însă, acesta a afirmat că extinderea NATO este folosită de Statele Unite ale Americii într-un mod „agresiv” pentru a agrava o situație de securitate globală deja dificilă și că Rusia va răspunde rapid dacă Alianța Atlanticului de Nord va muta trupe militare la granița sa.

„Extinderea infrastructurii militare pe acest teritoriu ar provoca cu siguranță răspunsul nostru. Care va fi acest (răspuns) vom vedea ce amenințări sunt create pentru noi.

Se creează probleme fără niciun motiv. Vom reacționa în consecință”, a completat Vladimir Putin.

Schimbare de politică la Moscova, în privinţa extinderii NATO?!
Potrivit sursei citate, comentariile sale au părut să marcheze o inversare majoră a politicii rusești.

Amintim faptul că, decenii la rând, Kremlinul a prezentat extinderea NATO prin includerea a noi membri ca fiind o amenințare directă la adresa securității sale, justificând continuu că acesta a fost principalul motiv pentru care a atacat brusc Ucraina.

Citiți și:  Șeful serviciilor de informații ucrainene: În Rusia se află în desfășurare o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladimir Putin

Înainte ca Vladimir Putin să vorbească despre subiectul respectiv, ministrul adjunct de Externe din Rusia, Serghei Ryabkov, a susținut ferm că Suedia și Finlanda fac o greșeală majoră, ce va avea consecințe de anvergură în viitorul apropiat.

„Nu ar trebui să își facă iluzii că noi pur și simplu vom accepta”, a spus Serghei Ryabkov.

În plus, când a fost întrebat, joia trecută, dacă aderarea Finlandei la NATO reprezintă o amenințare directă la adresa Rusiei, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a răspuns: „Categoric. Extinderea NATO nu face continentul nostru mai stabil și mai sigur.”

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.