JUSTITIE

Răsturnare totală de situaţie. Este stirea momentului pentru Dragnea!

dragnea03 1024x538

 

Vestea momentului pentru Liviu Dragnea! Este decizia care ar putea schimba totul. Unul dintre apropiaţii fostului şef al PSD scapă de puşcărie. A fost deja graţiat.

Dragnea primeşte vestea din America
Veste de ultimă oră din America primită de către Liviu Dragnea. Cel mai puternic om din lume, Donald Trump, a făcut un gest neaşteptat. În ultima zi de mandat, l-a grațiat ‘pe Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea în SUA. Acesta a încercat să facă afaceri cu armata română.

Donald Trump l-a grațiat și pe Steve Bannon, principalul strateg al campaniei care l-a dus în 2016 la Casa Albă. Bannon fusese arestat anul trecut pentru fraudă în urma campaniei de strângere de fonduri pe care a organizat-o împreună cu alte trei persoane.

Campania se desfăşurase în scopul construirii zidului la graniţa Statelor Unite cu Mexicul.

Alături de Boidy și Bannon, Trump a grațiat alte peste 70 de persoane, între care şi Kwame Kilpatrick, fost primar al oraşului Detroit.

Acuzaţiile la adresa lui Elliot Broidy
Elliott Broidy, fostul fundraiser pentru campania lui Donald Trump a pledat vinovat la acuzația că ar fi luat ilegal bani ca să facă lobby pentru ca administrația Trump să renunțe la investigarea unui scandal de fraudă. În centrul scandalului se află fondul public de investiții din Malaezia, conform McClatchy.

Elliott Broidy este cunoscut în România după ce l-a invitat în ianuarie 2017 pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump.

La câteva luni după acest episod, compania sa activă în zona contractelor militare, Circinus, și-a deschis o filială în România. La 1 februarie 2018, Circinus a semnat un acord cu Romarm.

El poate primi o pedeapsă maximă de cinci ani în închisoare și o amendă de 250.000 de dolari. A plătit cei 6,6 milioane de dolari primiți pentru serviciile ilegale de lobby, potrivit sursei citate.

Jho Low, acuzat că a delapidat fondul malaezian, i-a plătit inițial lui Broidy 6 milioane de dolari pentru lobby pe lângă Departamentul de Justiție. Mai mult, ‘i-a promis încă 75 de milioane de dolari dacă reușea să stopeze investigația, se arată în documentele procurorilor.

Broidy a încercat în repetate rânduri să aranjeze o partidă de golf între președintele Trump și premierul Malaeziei, dar șeful statului american a refuzat, transmite Bloomberg.

Un fost angajat al Departamentului pentru Justiție, George Higginbotham, a recunoscut că a mințit mai multe bănci din SUA în legătură cu originea a zeci de milioane de dolari trimiși din conturile din Malaezia ale lui Jho Low.

Broidy, implicat în mai multe scandaluri
Broidy a fost în centrul mai multor scandaluri în ultimii ani. În aprilie 2018, el a demisionat din poziția de adjunct al Comitetului Republican Național. Wall Street Journal a dezvăluit că Broidy a acceptat să plătească 1, 6 milioane de dolari unui fost model Playboy pe care a lăsat-o însărcinată.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Ne confruntăm cu CENZURA pe Facebook. Dacă dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.