Rasturnare de situatie. Sondajul care generează ALERTA. S-a decis soarta alegerilor!

Ultimul sondaj de opinie realizat de Avangarde arată o răsturnare de situație în ceeaa ce privește alegerile parlamentare.

Cel mai recent sondaj realizat de Avangarde, pe tema alegerilor parlamentare, a fost prezentat, miercuri seară, la Antena 3. Potrivit acestui sondaj, 68% dintre respondenți sunt nemulțumiți de direcția în care se înderaptă România.

Nemulțumirea respondenților este corelată cu un al rezultat al acestui sondaj: atitudinea electoratului faţă de pandemia de coronavirus în contextul alegerilor.

Întrebați dacă pandemia este reprezintă un motiv pentru a nu merge la vot, respondenții au au răspuns „NU” în proporţie de 51% şi „DA” în proporţie de 40%. 9% dintre cei chestionați nu au dorit să ofere un răspuns la această întrebare.

Datele arată că prezenţa probabilă la scrutinul parlamentar în condiţii de pandemie ar fi de aproximativ 30%, cu toate că majoritatea respondenților sunt dispuși să înfrunte riscul de infectare, a precizat Vladimir Ionaş, director Avangarde.

Citiți și:  SONDAJ Avangarde: Cum stau partidele la sfarsit de an

Alegeri parlamentare 2020: 6 formaţiuni ar putea intra în viitorul Parlament

PNL – 33%

PSD – 31%

Alianţa 2020 (USR+PLUS) – 15%

UDMR – 5%

PRO România – 5%

PMP – 5%

55% dintre cei chestionaţi au indicat un partid.

Sondajul Avangarde a fost realizat prin metoda interviurilor telefonice pe un eşantion de 850 de persoane iar marja sa de eroare este de +/- 3,4%.

Alegeri parlamentare 2020: Iohannis nu este de acord cu amânarea turului de scrutin

Având în vedere faptul că numărul de noi infectări cu virusul chinezesc crește alarmant, mai mulți lideri politici au adus în discuție varianta în care alegerile parlamentare să fie amânante. Cu toate acestea, președintele Iohannis nu dorește să ia în considerare această variantă.

Președintele Klaus Iohannis nu este de acord cu o amânare a alegerilor parlamentare, programate pentru începutul lunii decembrie, în ciuda numărului foarte mare de cazuri mari de infectări cu noul coronavirus care se înregistrează în fiecare zi. Întrebat dacă scrutinul de la parlamentare va

Citiți și:  SONDAJ Avangarde: Cum stau partidele la sfarsit de an

fi organizat, în contextul în care vor fi înregistrate în jur de 10.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, președintele a precizat că amânarea viitoarelor alegeri nu este un scenariu pe care îl ia în considerare acum.

„În momentul acesta, nu luăm în calcul amânarea alegerilor și experții nu sunt de părere că se impune amânarea alegerilor. Putem să vedem și în lume ce se întâmplă. Chiar astăzi, după cum am spus în deschidere, au loc alegerile în Statele Unite ale Americii, o țară mult mai greu lovită de pandemie, din păcate, decât am avut situația în România”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.