Rasturnare de situatie. Rafila aruncă bomba despre certificatul verde! Se modifică total

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, vine cu noi precizări referitoare la certificatul verde. Potrivit acestuia, există o serie de modificări pe care Guvernul le ia în calcul și care ar putea fi implementate în următoarea perioadă. Toți românii trebuie să știe ce ar putea urma.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila vine cu noi informații referitoare la certificatul verde. Potrivit acestuia, există o variantă tehnică privind certificatul digital COVID, la nivelul Institutului Naţional de Sănătate Publică, relatează Agerpres.

“Avem o variantă tehnică, lucrată la Institutul Naţional de Sănătate Publică. (…) Decizia e de natură politică”
Totodată, ministrul a mai subliniat faptul că această variantă urmează să fie dezbătută în cadrul coaliţiei, urmând să fie luată o decizie politică. În același timp, Rafila a subliniat faptul că documentul ar trebui să devină operaţional înainte să existe „o creştere abruptă a numărului de cazuri”.

„Noi avem o variantă tehnică, lucrată la Institutul Naţional de Sănătate Publică. Ea va fi dezbătută la nivelul coaliţiei şi se va lua o decizie politică, pentru că, până la urmă, e o decizie politică. Nu pot să vă dau un orizont de timp, pentru că noi am propus. Acum, decizia e de natură politică, ea trebuie votată în Parlamentul României. În mod normal, ar trebui ca acest document să fie operaţional înainte de o creştere abruptă a numărului de cazuri”, a spus el.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *