Răsturnare de situație privind noul premier al României! Condiție bombă pentru PSD (SURSE)

La ora 13.00 va avea loc, la Parlament, o nouă întâlnire a liderilor celor trei partide, PNL, PSD şi UDMR, pentru finalizarea negocierilor pe programul de guvernare. Potrivit unor surse politice, în PNL a apărut o altă cerere pentru negocieri. Conform surselor, dacă PSD va da primul premierul, PNL nu îi vrea pe Ciolacu sau Grindeanu premieri.

Potrivit unor informații intrate în posesia Capital.ro, din surse politice, în PNL a apărut o altă cerere pentru negocieri. Dacă PSD va fi primul partid care va da premierul, PNL nu va accepta ca propunerea de PM să fie Marcel Ciolacu sau Sorin Grindeanu.

Cel mai probabil, aceata va fi și propunerea din Bex care se va supune la vot, întrucât foarte multi lideri au spus că nu pot vota Ciolacu premier. Iar Sorin Grindeanu nu este dorit in Guvern din cauza OUG 13. Propunerea PNL rămâne Florin Cîțu, anunță sursele Capital.

Cine va fi noul premier al României?
Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va merge sigur cu o propunere de premier la Cotroceni. Liderul social-democraților a venit cu o serie de reacții marți, la sediul PSD. Acesta a transmis că, de la ora 13.00 va avea loc, la Parlament, o nouă întâlnire a liderilor celor trei partide, PNL, PSD şi UDMR, pentru finalizarea negocierilor pe programul de guvernare. Aici vor mai avea loc discuții în privinţa execuţiei bugetare şi problema SIIJ, unde specialiştii se vor exprima privind cea mai bună decizie, astfel încât să nu mai avem MCV.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre viitorul premier al României. El este convins de faptul că PSD va merge la consultări cu o propunere de premier. Acesta a menționat că nu a fost nicio discuţie, luni seară, pe acest subiect. Întrebat dacă la discuţiile de luni seară, de la Guvern, i s-a propus să preia funcţia de premier, Marcel Ciolacu a afirmat că nu a exista această discuţie.

Care va fi propunerea din partea PSD?
Despre propunerea cu care PSD va merge la consultările de la Palatul Cotroceni, Ciolacu a spus:

”Vom vedea ce o să rezulte din negocierile politice, după ce terminăm programul de guvernare vom avea negocierile politice. (..). Momentan, PSD nu a făcut o nominalizare de premier, dar sunt convins că va face. Sunt ferm convins că colegii mei, PSD va merge cu o propunere de prim-ministru”.

Pe de altă parte, un alt lider al PSD, Vasile Dîncu a anunţat că PSD doreşte Secretariatul General al Guvernului şi Ministerul Finanţelor, dacă nu are premierul. El afirmă că structura actuală a Guvernului ar putea să nu mai fie modificată, optându-se pentru varianta unor miniştri delegaţi.

“Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei sunt cele două ministere avizatoare care în orice negociere de algoritm de guvernare sunt cele dintre care se alege. La noi există cine are premierul nu are Secretariatul General al Guvernului şi nu alege primul între cele două ministere avizatoare. E un algoritm gândit de mult în politica românească şi chiar funcţionează când se fac coaliţii sau alianţe”, a declarat Vasile Dîncu, luni seara, la Profit News.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *