Răsturnare de situație! Măsurile propuse de Guvern pentru starea de alertă, schimbate radical în Senat! BREAKING NEWS


Comisia juridică a Senatului a admis, cu amendamente, proiectul de lege privind măsurile din starea de alertă care va fi instituită după încetarea stării de urgență. Proiectul urmează să fie acum supus dezbaterii și votului în plenul Senatului.

Comisia juridică a Senatului a acordat marţi raport de admitere cu amendamente proiectului de lege al Guvernului care cuprinde măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în starea de alertă, care va fi instituită după încetarea stării de urgenţă.

Proiectul, care a primit raport de admitere cu amendamente în Comisia juridică, va fi supus dezbaterii şi votului plenului Senatului.

George Dircă (USR), membru al Comisiei juridice, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că dezbaterea în comisie a durat aproximativ 5 ore şi au fost formulate şi adoptate mai multe amendamente.

„Proiectul s-a modificat foarte mult”, a spus George Dircă.

În forma transmisă de Guvern, proiectul are ca obiect instituirea, pe durata stării de alertă declarate în condiţiile legii, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, a unor măsuri temporare şi, după caz, graduale, în scopul protejării drepturilor la viaţă, la integritate fizică şi la ocrotirea sănătăţii, inclusiv prin restrângerea exerciţiului altor drepturi şi libertăţi fundamentale.

Şedinţa de plen de marţi în care se va dezbate acest proiect se va desfăşura cu o prezenţă restrânsă în sală, majoritatea senatorilor lucrând de la distanţă. Votul va fi dat telefonic, la fel ca în şedinţele de plen din săptămânile trecute.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasa un comentariu