Răsturnare de situație în scandalul de la Sectorul 1! Marcel Vela vine cu precizări!

Scandalul legat de acuzațiile privind fraudarea alegerilor din București ia amploare, în condițiile în care MAI a anunțat joi că s-a autosesizat cu privire la imaginile apărute în spațiul public legate de manipularea în condiții suspecte a sacilor cu voturi.

Ministrul de Interne, Marcel Velea, a făcut joi declarații extrem de importante cu privire la poziția ministerului pe care îl conduce cu privire la gravele acuzații legate de fraudarea procesului electoral din București, în cadrul alegerilor locale 2020.

Astfel, MAI s-a autosesizat, în urma imaginilor apărute miercuri seaară la Antena 3, în care pot fi văzuți mai mulți membri ai USR manipulând în condiții încă ne-elucidate sacii cu voturi, după încheierea votării.

”MAI și-a făcut datoria”
„Primul eveniment a fost înregistrat la MAI în baza unei sesizări la 112. Astfel, MAI a înaintat către Parchetul Sectorului 1 un dosar la care lucrează doi procurori, împreună cu colegi din MAI, şi din cele 473 de procese verbale, şapte sunt analizate, iar 23 de persoane care au semnat respectivele şapte procese verbale, din partea tuturor partidelor, vor fi audiate, având în vedere că aceste procese verbale pot fi analizate în legătură cu corectitudinea completării lor”, a spus Vela, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul MAI.

În legătură cu imaginile apărute miercuri seara în mass-media, cu persoane căutând prin sacii cu voturi din Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1, Vela a precizat că MAI s-a autosesizat, iar în prezent procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează cercetări în acest sens, concluziile urmând să fie aduse la cunoştinţa opiniei publice în cel mai scurt timp.

„Confirm că în urma analizelor şi cercetărilor, cei prezenţi în depozitul unde sunt buletinele de voturi sunt preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1, un membru în Biroul Electoral de Circumscripţie Sector 1, delegat din partea PPUSL – cel care depozitează un sac, preşedintele Secţiei de votare nr. 141 din cadrul Sectorului 1, cel care se vede că ridică un sac, şi trei observatori, candidaţi din partea partidelor politice, care supraveghează procedura, cu aprobarea preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1”, a mai spus Vela.

În context, trebuie precizat că Dan Tudorache, candidatul PSD pentru Primăria Sectorului 1, a cerut joi anularea alegerilor locale desfășurate pentru acest sector, invocând încălcarea legii electorale și fraudarea alegerilor.

Gabriela Firea se consultă cu avocații
Iar Gabriela Firea a prezentat în mod public o poziției similară, cu privire la alegerile privind Primăria Capitalei, dar o acțiune concretă nu fusese înaintată în plan oficial până la ora la care este scris acest material.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a precizat într-o conferință de presă, desfășurată joi, că Gabriela Firea se consultă cu avocații săi pentru a stabili dacă este oportună depunerea unei plângeri vizând și anularea alegerilor pentru Primăria Generală.

Grindeanu a invocat, însă, la rândul său, vorbind în numele PSD, nereguli uriașe în procesul electoral desfășurat în Capitală, despre care a spus că aruncă o umbră asupra legitimității noilor primari aleși.

Precizările Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1
Indiferent cine a câștigat alegerile, este bine pentru sănătatea democrației din România ca aceste suspiciuni să fie înlăturate, a mai spus Sorin Grindeanu.

Trebuie arătat faptul că Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a anunţat că a înregistrat joi o nouă cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunii de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale, în legătură cu desfăşurarea alegerilor locale în Sectorul 1 al Capitalei.

Dosarul a fost deschis în baza sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală, ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor înregistrări video.

Ca şi în cazul primului dosar privind o posibilă situaţie de fraudă, înregistrat luni, în urma unui apel la 112, cercetările se fac cu privire la faptă.

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.