Răsturnare de situație în Rusia! A vrut să-și dea DEMISIA

Presa internațională relatează că guvernatorul băncii centrale a Rusiei a vrut să demisioneze din cauza invaziei din Ucraina. Totuși, președintele Vladimir Putin s-a înfuriat și a refuzat cererea depusă de Elvira Nabiullina, cu care a lucrat timp de aproape două decenii.

Răsturnare de situație în Rusia! A vrut să-și dea demisia. Vladimir Putin era negru de furie
Așadar, Elvira Nabiullina a fost nominalizată săptămâna trecută pentru un nou mandat de cinci ani, chiar dacă a depus o cerere de demisie, potrivit informațiilor transmise de Bloomberg.

Amintim că Elvira Nabiullina, în vârstă de 58 de ani, a lucrat alături de Vladimir Putin timp de aproape două decenii.

Plecarea guvernatorului ar fi fost văzută ca o trădare
De asemenea, patru persoane care au cunoștință de discuțiile despre demisie au spus că plecarea guvernatorului ar fi fost văzută ca o trădare, conform sursei menționate. Totodată, Nabiullina nu a comentat în mod public reconfirmarea sa în poziția de guvernator și nici nu a răspuns la articolul apărut în presă.

Citiți și:  „Nebunie informațională”. Putin a făcut o criză de râs când a auzit declarațiile despre data atacului asupra Ucrainei

Lovitură pentru Vladimir Putin
Totodată, au apărut detalii fără precedent despre Vladimir Putin, dar și despre modul în care președintele Rusiei a ajuns să influențeze o mare parte din populație într-un mod extrem de simplu.

Jurnalistul Danił Sotnikov a fost declarat „agent străin” de autoritățile de la Moscova, iar ulterior a fost nevoit să părăsească Rusia. Într-un interviu acordat celui mai mare site de știri polonez, Onet, acesta a vorbit despre anumite lucruri din Rusia care au rămas ținute secret, cel puțin până acum.

Mai exact, el a vorbit despre modul în care Vladimir Putin a reușit să reducă la tăcere populația și a avertizat că va veni ziua în care va pierde susținerea rușilor. Jurnalistul susține că înainte de a invada Ucraina, președintele rus a invadat Rusia, iar ani de zile a avut grijă să construiască o societate în favoarea lui.

„Înainte de invazia Ucrainei, Putin a invadat într-un fel Rusia. Timp de 20 de ani a construit o societate în care apatia era prețuită. Cel mai bine este pentru Putin dacă nu ai o părere și nu-ți pasă. Cum să te îmbogățești, dar să nu intri în politică.

Citiți și:  Putin va fi făcut knock-out de proprii generali și oligarhi

Îmi amintesc de sloganul lui Aleksei Navalnîi. El a spus că bătălia finală din Rusia nu va fi între bine și rău. Și între bine și apatie”, afirmă Danił Sotnikov, în interviul acordat.

Referitor la faptul că a fost inclus de autoritățile de la Moscova pe o listă de „agenți străini”, jurnalistul susține că se simte mândru, adăugând că acest lucru confirmă faptul că activitatea sa era una ”grozavă”.

„Știți, sunt parțial mândru că Kremlinul ne-a numit pe mine și pe colegii mei ‘agenți străini’. Arată că făceam ceva important. Am lucrat într-o echipă grozavă, cu jurnalişti grozavi”, a mai adăugat acesta.

Sursa: capital.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu