GENERAL

Răsturnare de situație în plin război. Lovitura grea pentru Vladimir Putin

harta insula serilor invazie

Informație de ultimă oră venită chiar acum. Președintele Vladimir Putin va fi ruinat. Se pare că armata ucraineană a dat o mare lovitură. Despre ce este vorba? Războiul ar putea lua o întorsătură neașteptată.

Răsturnare de situație în plin război. Vladimir Putin va fi ruinat după ultima mișcare făcută de trupele ucrainene. Informația a fost deja confirmată de trei oficiali americani ai apărării şi de către un oficial ucrainean, citați de CNN.

Potrivit surselor citate, în acest weekend, armata ucraineană a lovit cel puţin un sistem de apărare aeriană rusească pe Insula Şerpilor.

Menționăm faptul că aceasta nu este singura mișcare făcută de Ucraina. Un înalt oficial american al Apărării a declarat ulterior, în cursul zilei de luni că lovitura asupra sistemului de apărare aeriană cu rază scurtă de acţiune SA-15 se adaugă loviturilor asupra unui elicopter rusesc şi a unei nave de aterizare.

Atacuri aeriene pe insula Șerpilor în acest weekend
Mai exat, acesta susține că cel mai probabil trei ținte au fost lovite pe insula Șerpilor. „Credem că au fost cel puţin trei ţinte lovite de atacurile aeriene pe insula Şerpilor”, a spus oficialul într-un briefing de luni.

Declarațiile oficialilor par a fi confirmate și de o imagine din satelit de duminică dimineața, care a arătat două coloane de fum care se ridicau din insulă.

Pe de altă parte, un alt oficial american a spus că încă există lucruri neclare. Mai exact, nu se înțelege încă ce valoare strategică au avut loviturile, în condițiile în care insula are o importanţă simbolică extraordinară pentru Ucraina.

O reacție în acest sens a venit și din partea unui oficial ucrainean. La rândul său, aceasta a confirmat faptul că două sisteme SA-15 au fost lovite, nu unul. Pe de altă parte și publicația CNN scrie că nu este clar dacă sistemul de apărare aeriană a fost o ţintă de oportunitate sau mai degrabă a fost vorba de un efort concertat de a lupta împotriva apărării aeriene ruseşti, care a limitat capacitatea forţelor aeriene ucrainene de a zbura.

Anunțul făcut de Ministerul rus al Apărării
Tot duminică, un alt oficial ucrainean a anunțat public că forţele ucrainene au distrus un elicopter şi mai multe nave mici. De cealaltă parte însă, Ministerul rus al Apărării a oferit însă o versiune foarte diferită a evenimentelor.

În noaptea de sâmbătă, generalul-maior Igor Konaşenkov a declarat că alte două bombardiere ucrainene Su-24 şi un elicopter Mi-24 al Forţelor Aeriene Ucrainene au fost distruse de sistemele ruseşti de apărare aeriană deasupra insulei.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.