Răsturnare de situație în Europa de Est! Vladimir Putin are o singură CONDITIE

Administrația Vladimir Putin a venit cu un anunț la care nimeni nu s-ar fi așteptat. Pe fondul tensiunilor crescând la granița dintre Rusia și Ucraina, liderul de la Kremlin vine cu o singură condiție pentru ca războiul să nu mai pornească.

Răsturnare de situație în Europa de Est! Vladimir Putin are o singură condiție
În cursul zilei de luni, Administrația Vladimir Putin a anunțat că dacă Ucraina va renunța la ambiția de a deveni membră a NATO, atunci acesta ar reprezenta un răspuns potrivit pentru solicitările Ucrainei.

Așadar, purtătorul de cuvânt al Președinției de la Moscova, Dmitri Peskov, a declarat că ”se subîntelege că un angajament confirmat al Ucrainei, formalizat în vreun fel, de a nu adera la NATO ar fi un pas care ar contribui considerabil la formularea unui răspuns mai consistent la preocupările Rusiei”.

Ucraina ar putea renunța la aderarea la NATO
De asemenea, un diplomat ucrainean a lăsat de înțeles că Ucraina ar putea renunța la dorința de a deveni membră a Alianței Nord-Atlantice.

”Am putea face acest lucru, mai ales dacă suntem ameninţaţi în acest fel, şantajaţi şi forţaţi”, a declarat Vadym Prystaiko, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie, pentru BBC.

Ulterior, ministrul de Externe de la Kiev a declarat că ”afirmaţiile ambasadorului au fost scoase din context” și că „perspectiva aderării la NATO rămâne prevăzută în Constituţie”. În aceeași notă, președintele Ucrainei a anunțat că aderarea la Uniunea Europeană și NATO rămân „priorităţi necondiţionate”.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *