Răsturnare de situație! Cîțu și Orban, în corzi

Premierul Florin Cîțu și liderul PNL, Ludovic Orban sunt acuzați că au mințit și Comisia Europeană a arătat asta prin datele făcute publice. În plus, sunt șanse mari ca toate investițiile să fie compromise în România pentru că nu avem încă un buget.

Marcel Ciolacu a declarat, duminică seară, că Guvernul Cîțu a amânat bugetul până în februarie. Acesta îi acuză pe Ludovic Orban și pe Florin Cîţu de minciună atunci când au spus că au făcut împrumuturile pentru a susține economia pe perioada pandemiei.

„Se pare ca bugetul va fi amânat până în februarie. Comisia Europeană a arătat faptul că am fost mințiți. Domnul Cîţu și cu domnul Orban au spus că au făcut aceste împrumuturi de aproape 34 de miliarde de euro anul trecut pentru a susține economia pe perioada pandemiei. Cifrele făcute publice de Comisia Europeană au arătat că suntem ultima țară europeană care a făcut aceste investiții în economie”, a declarat Ciolacu la România Tv.

Ciolacu: Vom veni cu un buget alternativ
Liderul PSD a mai precizat că PSD va veni cu un buget alternativ săptămâna viitoare. Pe de altă parte, acesta a precizat că în acest moment toate investițiile din România sunt compromise pentru că nu există încă un buget. De asemenea, a subliniat că așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată în România.

„Vom veni săptămâna viitoare cu un buget alternativ. Vom prezenta românilor că există bani în buget, astfel încât să nu fie înghețate salariile.

Toate investițiile sunt compromise pentru că nu avem încă un buget. De exemplu, o primărie va avea buget, cel mai devreme în aprilie. Niciodată nu s-a întâmplat așa ceva în România”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Cîțu a început anul cu un nou împrumut
Liderul PSD declara săptămâna trecută că, după ce în 2020, România „a bătut record după record la împrumuturi”, Guvernul Cîţu a început anul „cu încă un împrumut de 1,1 miliarde lei, la dobânzi mari”.

„Anul trecut, Cîţu s-a împrumutat în total 34 miliarde euro pe an, peste 1.000 euro pe secundă. Este mai mult cu 80% decât totalul împrumuturilor contractate în anul 2019. Este imens şi nimeni nu ştie ce s-a făcut cu aceşti bani: azi, ni se spune că bani de salarii, pensii şi alocaţiile copiilor nu sunt şi, la fel, bani de investiţii nu sunt. Totuşi, unde sunt banii? România se împrumută la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană. Guvernul de dreapta se împrumută la extern, pe termen lung, la dobânzi de 15 ori mai mari decât Bulgaria şi de 19 ori mai mari decât Lituania. Guvernarea pe datorie afectează grav bugetul statului şi buzunarele românilor. În următorii ani, peste un miliard euro vor plăti anual populaţia şi companiile prin taxe şi impozite în contul dobânzilor şi comisioanelor”, a afirmat acesta.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *