Rasturnare de situatie. Chinezii trimit o scrisoare deschisă la OMS. Care sunt SOLICITARILE

Mai mulți cetățeni chinezi solicită OMS să demareze o anchetă la un laborator biologic american aflat la caza Fort Detrik. O astfel de anchetă, susțin solicitanții, ar putea „preveni viitoarele epidemii”.

Mai mult de cinci sute de mii de chinezi au semnat o scrisoare deschisă către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), solicitând o anchetă la laboratorul biologic de la Fort Detrik. Informația a fost prezentată de ziarul chinez Global Times.

Solicitarea vine după ce președintele OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că nu exclude ca SARS CoV-2, virusul care provoacă COVID, să aibă origini artificiale. Cu alte cuvinte, este posibil ca acesta să fi fost produs într-un laborator din China. Drept urmare, șeful OMS a declarat că organizația intenționează să efectueze un audit în laboratoarele și instituțiile de cercetare din zona primelor cazuri de infectare cu COVID.

Citiți și:  OMS, ANUNT de ultim moment despre dozele booster

În scrisoarea deschisă, semnată de cetățenii chinezi, se menționează că, pentru a evita alte epidemii, OMS trebuie să atragă atenția la laboratoarele care cercetează viruși periculoși sau arme biochimice.

În mod special, aceștia indică Institutul pentru Studierea Bolilor Infecțioase al Armatei SUA (USAMRIID), aflat la baza militară Fort Detrick din Maryland. Aici, spun chinezii, s-ar afla viruși periculoși și contagioși – Ebola, SARS, MERS și variola. Or, scurgerea acestora ar putea avea consecințe grave.

Semnatarii scrisorii vor să abată atenția de la China
Pare un demers menit să abată atenția de la China și de la o eventuală anchetă care să stabilească responsabilitatea statului comunist în legătură cu propagarea pandemiei de COVID.

„În toamna anului 2019, din laborator a avut loc o scurgere, până la izbucnirea epidemiei COVID-19, însă Statele Unite nu au dezvăluit informații detaliate sub pretextul securității naționale”, se arată în scrisoare.

Citiți și:  OMS, despre cazul Djokovic si OBLIGATIA de vaccinare

Potrivit semnatarilor, China a permis virusologilor din statele occidentale și reprezentanților presei din SUA să viziteze Institutul de Virusologie din Wuhan. Însă autoritățile americane nu și-au deschis laboratorul din Fort Detrick și „nu au împărtășit datele de bază cu alte state, inclusiv China, care sunt independente de orice influență geopolitică a SUA”.

Laboratorul american și-a suspendat temporar activitatea în 2019, după verificările efectuate de Centrul pentru controlul și profilaxia bolilor din SUA (CDC). Motivul oficial invocat a fost legat de „problemele legate de infrastructura de dezinfectare a apelor uzate”. Explicația, susțin autorii scrisorii nu este credibilă.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.