GENERAL

Răsturnare de situaţie! Categoria care ar putea fi EXCEPTATA de la interdicţia de cumul pensie-salariu

bani multi

Pensii 2021. Totuşi, cadrele medicale și cadrele didactice ar putea exceptate de la interdicția cumulului pensiei cu salariul.

Aceștia ar putea primi în continuare salariu, dacă aleg să rămână în piața muncii și se află la vârsta de pensionare, dar vor fi plătiți la oră. Mențiunea este în discuții la Consiliul Legistativ și Consiliul Economic și Social, spun surse pentru Digi24.

Preşedintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu susţine că dacă în sistemul sanitar se va aplica viitoarea lege care va interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat, ”sistemul medical va intra în colaps”. Acesta a adăugat că peste 1200 de medici pensionari lucrează în prezent în sistemul medical public, precizând că un memoriu a fost depus de către Colegiul Medicilor la mai multe instituţii cu rol de decizie în această privinţă.

”Nu suntem de acord cu aplicarea acestei legi în sănătate. Medicii pensionari susţin sistemul sanitar în zonele deşertificate. Avem judeţe în care medicii pensionari susţin aproape integral gărzile în spitale, precum şi în centre de permanenţă.

Dacă aceşti medici vor fi demotivaţi financiar, sistemul medical va intra în colaps în anumite regiuni”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor, pe 13 martie, la Digi24.

Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Galați a aflat că 18 angajați cumulau, de câteva luni, pensia cu salariul, fără ca aceștia să fi anunțat instituția. 18 salariați ai Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare Filiala Galați au fost dați afară deoarece cumulau pensia cu salariul. Totul s-a aflat în urma unui control al ITM, iar salariații au fost concediați.

„Menționăm că, în luna mai, Filiala a fost supusă unei acțiuni de control din partea ITM Galați, iar în planul de control al ITM a intrat și verificarea salariaților cu vârsta apropiată de pensionare. În urma controlului, Filiala Galați a solicitat Casei Județene de Pensii Galați verificarea unui număr de 25 de persoane care se încadrau în aceasta categorie. În urma răspunsului transmis de aceasta, s-a constatat că un număr de 18 salariați erau beneficiari de pensie pentru limita de vârstă. Aceștia nu au informat conducerea ANIF că sunt beneficiarii dreptului de pensie, deși legislația actuală prevede că obligația cu privire la acest lucru revine salariatului”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții ANIF.

Sursa: romaniatv.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.