Răsturnare de situație! Arafat, anunț de ultimă oră!

Românii care au plecat în vacanță în străinătate au avut parte de o veste neplăcută. Joi, autoritățile au decis actualizarea listei cu țările cu risc epidemiologic ridicat. Așadar, românii care se întorc din aceste țări ar trebui să stea în carantină.

Răsturnare de situație! Cine nu trebuie să stea în carantină? Raed Arafat explică tot
Secretarul de stat în cadrul MAI, șeful DSU Raed Arafat a declarat că românii care se întorc în țară și sunt vaccinați nu trebuie să stea în carantină timp de 2 săptămâni.

Precizările acestuia vin în contextul în care Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) a transmis, în cursul zilei de vineri, că persoanele nevaccinate care prezintă un test negativ de tip PCR vor putea să nu fie supuse carantinării.

Cine nu trebuie să stea în carantină
Potrivit autorităților, persoanele care nu trebuie să stea în carantină timp de 2 săptămână sunt persoanele vaccinate împotriva coronavirusului, copiii mai mici de 6 ani, copiii cu vârsta între 6 și 16 ani care prezintă un test negativ de tip PCR și persoanele care călătoresc în România pentru o ședere mai scurtă de 72 de ore, dar care prezintă un test negativ de tip PCR.

Citiți și:  Arafat, AVERTISMENT sumbru pentru agenții economici. NEWS ALERT

Lista cu țările cu risc epidemiologic a fost actualizată
Joi seara, autoritățile au transmis că lista cu țările cu risc ridicat de infectare cu COVID a fost actualizată.

Cele mai mari emoții sunt pentru românii aflați în Grecia, unde numărul infectărilor cu noul coronavirus crește din ce în ce mai mult. Potrivit ultimelor informații, Grecia a intrat în zona Roșie.

Noua listă intră în vigoare de la data de 1 august 2021. De menționat este faptul că potrivit, CNSU, decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetățenii români care se întorc în țară în acest sfârșit de săptămână.

Citiți și:  Arafat, despre copiii nevaccinați: Se vor înţepa, de mai multe ori pe zi, din cauza diabetului

Principalele modificări survenite sunt:

-în zona roșie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite;
-în zona galbenă au intrat din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Suriname și Insulele Feroe;
-din zona verde, în urma creșterii incidenței: Franța, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba și Sint Marteen;
-în zona verde au intrat: Oman, Paraguay și Uruguay.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *