Raspuns la articolul: Agresori rasişti, audiaţi – aparut in Sansa News

La două zile după conflictul produs în centrul oraşului, locul în care mai mulţi tineri au agresat un bărbat de etnie romă, autorităţile s-au sesizat. Episodul şocant cu accente rasiste, a apărut în spaţiul public după ce unul dintre protagoniştii scenei de o violenţă ieşită din comun, a postat imaginile video pe internet. Poliţiştii au analizat filmul, au stabilit că este vorba despre 6 suspecţi şi i-au chemat pe toţi la audieri.
0
Inspectoratul Judeţean de Poliţie a pornit o anchetă după episodul extrem de violent produs în urmă cu două zile în centrul oraşului. Protagoniştii conflictului au fost şase adolescenţi iar victima, un bărbat de etnie romă. Agresorii s-au filmat exact în momentul în care l-au atacat pe bărbat. Au postat imaginile pe Youtube şi, cu ajutorul lor, poliţiştii i-au identificat. Toţi cei 6 tineri care au vârste între 16 şi 19 ani au fost chemaţi la audieri. Ceea ce li s-a părut la început o distracţie deplasată şi cu tentă rasistă cel mai probabil le va aduce un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe, dar şi pentru manifestări rasiste şi xenofobe.

Incidentul produs miercuri, înregistrat cu ajutorul unui telefon mobil, surprinde un tânăr care loveşte cu un baston telescopic un bărbat având la rândul său o bâtă în mână. Buzoianul nu ripostează însă la un moment dat este atacat din nou din spate de un  alt tânăr care loveşte victima cu picioarele. Bărbatul cade, moment în care îşi face apariţia o femeie, cea care pune capăt întregului conflict. Comentariile care o însoţesc filmarea manifestă aceleaşi tendinţe rasiste. Oamenii legii spun că acest caz poate constitui un precedent periculos tocmai din acest motiv ancheta va beneficia de o atenţie deosebită.

Citiți și:  VIDEO ȘOCANT - Polițist ÎNJUNGHIAT în curtea secției de Poliție - Agresorul a transmis totul live pe Facebook

De altfel, unul dintre tinerii din grupul agresorilor pare să aibă antecedente, fiind condamnat în trecut pentru răspândirea de mesaje rasiste şi utilizarea simbolurilor fasciste.

Sursa: SansaNews.ro

REPLICA NATIONALISTI.RO:

Ziarul „Sansa” ce apartine grupului de presa (mincinoasa) „Evenimentul Romanesc”, a ramas fara subiecte si a inceput sa publice tot felul de minciuni privitoare la un incident petrecut miercuri in Buzau.

Redactia noastra, in colaborare cu o alta agentie locala de presa, a facut investigatii asupra cazului de mai sus. Nimic din ce afirma ziarul Adevarul, Sansa Buzoiana si Campus TV Buzau nu este adevarat, acestia incercand sa aduca intr-o lumina proasta nationalismul romanesc, catalogand faptele de teribilism ale unor pustani drept unele de tip rasist si xenofob.

Dupa cum se observa intr-un mod clar, majoritatea trusturilor de presa cosmopolita din Romania sunt controlate de anumite persoane ce incearca sa distruga identitatea nationala, sentimentul de apartenenta la un neam prin dezinformare in masa si „spalarea creierului” poporului cu televizorul promovand totodata incultura pe langa multe altele.

Adevarul despre ceea ce s-a intamplat miercuri in centrul Buzaului il gasiti aici:

http://web.nationalisti.ro/2013/06/21/exclusiv-fotovideo-noi-cu-bataia-din-buzau-inflamari-pe-nimic-bataia-de-strada-din-centru-orasului-nu-are-tente-rasiste-cititi-si-va-cruciti-despre-felul-abuziv-cum-au-fost-anch/

( articol scris de Iulian Gavriluta, www.NewsBuzau.ro )

 

Replica lui Marius TRANCA:

Avand in vedere cele mentionate in anumite publicatii locale cat si nationale cu privire la cazul tinerilor din Buzau unde sunt catalogati drept “rasisti, xenofobi, sovini” s.a.m.d. am de precizat inainte de toate ca presa facut acest lucru cu reaintentie.

De ce spun asta? Pentru ca NU exista dovezi clare precum ca acei tineri sunt rasisti doar prin faptul ca au precizat cuvantul „cioara” sau a spus „daca traia Antonescu, voi nu mai existati”.

Citiți și:  Un psihiatru spune că visează să „împuște în cap oameni albi”, la o conferință a Universității Yale

In prima instanta aceasta denumire este folosita si pe stadioane intre galeriile de fotbal si din cate imi amintesc Constitutia din Romania garanteaza oricum dreptul la libera exprimare, la opinie …care (cica) NU POATE FI INGRADIT DE NIMENI (nu zau!).

Referitor la „daca traia Antonescu, voi nu mai existati”, nici acest lucru nu poate fi catalogat drept xenofob deoarece ei stiau foarte bine inca de la scoala ca Maresalul Ion ANTONESCU „iubea” foarte mult persoanele „brunete”, ei afirmand acest lucru ca pe o injuratura oarecare, nicidecum in scop rasist avand in vedere varstele fragede care le au „agresorii” favorizand teribilismul si care nu le permit a avea o vedere in ansamblu asupra istoriei sau ideologiei „fasciste” de care sunt acuzati.

CINE ESTE VINOVATUL?

Cu siguranta nu sunt ei. Ziaristii – DA!

Motivul: demonizarea unor tineri in favoarea intereselor lor meschine.

Cei care au scris aceste prostii la adresa lor si le-au facut o reclama negativa nu s-au gandit oare ca le pot marca viitorul, ca il pot distruge?

Sigur ca da, insa nu le-a pasat de acest lucru cat nici negru sub unghie, preferand mai bine sa afirme niste neadevaruri care nu stiu cati bani le-ar fi putut aduce sau alte foloase. Rusine…

In consecinta, daca privim fara sa ne lasam indusi in eroare, presa se face vinovata de tot acest scandal „rasist”…

LASA UN COMENTARIU