Răspuns la argumentul “dar când erai mic nu te-ai vaccinat?”

Dar când erai mic nu te-ai vaccinat?

Unul dintre argumentele aduse în favoarea vaccinării cu serurile anti-Covid este formulat sub formă de întrebare: „dar când erai mic nu te-ai vaccinat?”.

Sigur că am fost vaccinat, dar există niște diferențe esențiale între vaccinurile care mi s-au administrat în copilărie și cele anti covid.

O să iau doar un exemplu foarte ușor de înțeles. Este vorba despre celebrul vaccin ROR, pe care îl fac mulți copii și-n ziua de azi.
Vaccinul ROR își are originile în cercetările făcute în Statele Unite în anii 50 ai secolului trecut, prima versiune a vaccinului rujeolic realizându-se în 1958. Tot atunci au fost făcute primele teste pe oameni.

După CINCI ani de testări, Guvernul SUA autorizează vaccinul pentru Statele Unite. În 1971, deci la 13 ani de la primele teste, Guvernul american autorizează vaccinul combinat RRO (rubeolă, rujeolă, oreion) dezvoltat prin contribuția lui Maurice Hilleman. Și de-aici nu mai continui.

Citiți și:  75% dintre spitalizați sunt vaccinați, în Marea Britanie

În România, se introduce vaccinarea antirujeolică cu o singură doză în 1979, deci la aproape 20 (DOUĂZECI) de ani de la primele teste.

În 1981, Institutul Cantacuzino furnizează vaccinul rujeolic FOLOSIT EXCLUSIV ÎN ROMÂNIA.

Pe scurt: după testări și observații care au durat zeci de ani, în România s-a introdus un vaccin adaptat pentru specificul românesc și cu care am fost vaccinați în copilărie.
Fiind născut în 1983, am fost vaccinat cu vaccinul românesc, produs ținând de specificul biologic al românilor, rezultat în urma a zeci de ani de cercetări în străinătate.

Vedeți vreo asemănare cu un ser produs în câteva luni, pe genunchi, LA GRĂMADĂ? Dacă aveți răbdare să căutați, veți vedea că o istorie asemănătoare, cu teste și cercetări îndelungate, găsiți și la celelalte vaccinuri clasice: anti tetanos, anti rabie, BCG (prima oară folosit în 1921!), etc.

Citiți și:  Alertă INSP: Crește procentul morților vaccinați anti-covid

Acestea nu sunt informații clasificate, ci se găsesc la liber, orice medic probabil că le știe. Și-atunci cum să nu fie oamenii reticenți în a se vaccina cu niște seruri testate în doar câteva luni și despre ale căror efecte pe termen lung nu știm absolut nimic?
Dacă domnii de la guvernare voiau să avem încredere, de ce nu au investit în Institutul Cantacuzino, pentru a putea produce vaccinuri? Simplu: pentru că scopul nu este sănătatea publică, ci șmecheria generalizată, vorba Dianei Paul.

În dezvoltarea sa, vaccinul ROR a fost testat pe maimuțe. Azi, nu cumva maimuțele suntem noi?

Incorect Politic

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *