“Rasismul”, cauza obezitatii femeilor de culoare?

big-mamaUn studiu recent dat publicităţii de Universitatea din Boston a identificat o nouă preuspusă cauză a obezității în rândul femeilor de culoare din SUA. Cercetătorii susțin că femeile afro-americane care au fost victimele ”rasismului” au un risc mai mare de a se îngrășa. Astfel au încercat să explice aceștia de ce obezitatea este mai des întâlnită în rândul comunității de culoare, acordând mai puţină atenţie problemelor metabolice sau de alimentație.

Studiul, preluat și de Daily Mail, susține că femeile afro-americane care au fost victimizate din cauza rasei au o probabilitate mai mare de a se îngrășa. Cercetătorii din Boston au mai stabilit că relația dintre rasism și obezitate s-ar manifesta mai acut în cazul femeilor care au experimentat acest gen de discriminare timp de o perioadă de 12 ani.

Citiți și:  Tinerii francezi care îşi părăsesc ţara pentru a-şi întemeia „căminul alb” în Europa de Est, inclusiv în România

Noile date se bazează pe un studiu început din 1995, la care participă 59.000 de femei de culoare din SUA, a căror stare de sănătate a fost monitorizată regulat, de două ori pe an.

Studiul a încercat să găsească un răspuns la creșterea alarmantă a obezității în rândul americanilor, în ultimele decenii. Iar fapul că această boală este mai des întâlnită în comunitățile de culoare, cercetătorii au căutat să explice acest fenomen. Răspunsul a venit astfel sec: ”rasismul”, ca formă de ”stres psihlogic”.

Printre experiențele ”rasiste” menționate în studiu se numără și ”servirea de proastă calitate în restaurante”, ”rele tratemente la locul de muncă din cauza rasei” sau ”experiențe proaste cu poliția”.

Citiți și:  SCANDAL în SUA: Guvernul american acuză Universitatea Yale de discriminare împotriva albilor şi asiaticilor

Cercetătorii au uitat însă să menționeze că și femeile albe sau chiar asiatice sunt victime ale rasismului, la fel ca și cele de culoare, mai ales că albii devin statistic minoritari în tot mai multe localități din SUA. Acest lucru nu le face să fie automat mai grase, astfel, de dragul rigorii științifice, cauzele obezității femeilor afro-americane ar trebui căutate în altă parte. Sursa: FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile