Rareş Bogdan tună înaintea întâlnirii coaliţiei: Soarta lui Florin Cîţu a fost decisă

Europarlamentarul Rareş Bogdan, unul dintre liderii cei mai importanţi ai PNL, a fost extrem de ferm înaintea şedinţei coaliţiei de guvernare, ce este programată pentru luni. Liberalii nu vor ceda în faţa presiunii exercitate de USR PLUS, dă asigurări politicianul.

Luni, 19 aprilie, are loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare, iar întâlnirea va fi, în mod sigur, una extrem de tensionată, având în vedere cele întâmplate la Ministerul Sănătăţii.

“Florin Cîțu este premierul de care are nevoie România”
Înainte de şedinţa de luni, Rareş Bogdan, europarlamentar şi prim-vicepreşedinte al PNL, a indicat faptul că liberalii nu pot avea altă construcţie politică posibilă în afară de cea cu USR PLUS şi este sigur că, până marţi seara, toate problemele vor fi rezolvate şi coaliţia va merge înainte, în aceeaşi formulă.

În plus, Rareş Bogdan a indicat faptul că nici nu se pune problema ca premierul Florin Cîţu să renunţe la funcţie sau să fie înlocuit. “Florin Cîțu este premierul de care are nevoie România”, afirmă liberalul, care subliniază că PNL nu va ceda vreun minister din cele negociate în luna decembrie.

“Ambele partide vor sta pe poziții de forță, dar pot să vă garantez că până mâine seară lucrurile se vor încheia”
“Noi nu avem altă construcție politică posibilă decât cu USR PLUS. (…) Sper ca lucrurile să se calmeze și nu vă pot spune că în seara asta, după coaliție, va ieși fum alb. Probabil ambele partide vor sta pe poziții de forță, dar pot să vă garantez că până mâine seară lucrurile se vor încheia și vom merge în aceeași formulă.

Nu se pune problema ca Florin Cîțu să plece. Florin Cîțu este premierul de care are nevoie România, se bucură și de sprijinul PNL. Eu voi propune și un vot de susținere pentru Florin Cîțu pentru a se vedea că suntem în jurul lui.

Pe cei de la USR PLUS îi așteptăm să desemneze un nou ministru la Sănătate. Nu cedăm, nu-l schimbăm pe Florin Cîțu, nu cedăm un alt minister decât cele negociate în decembrie, nu am greșit cu absolut nimic”, a declarat, luni, la Parlament, Rareş Bogdan, potrivit stiripesurse.ro.

Liderii USR PLUS au criticat în ultimele zile decizia de revocare din funcţie a lui Vlad Voiculescu, susţinând că a fost unilaterală. Ei au solicitat o întrunire de urgenţă a coaliţiei de guvernare pentru a discuta despre retragerea încrederii prim-ministrului.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!