Rareș Bogdan a luat foc! Atac frontal la Ion Iliescu

Unele afirmații făcute recent de Ion Iliescu pe blogul său personal, despre evenimentele din decembrie 1989, nu au rămas netaxate, europarlamentarul Rareș Bogdan venind cu un răspuns foarte dur. Cineva a dorit ca România să nu devină o democrație, ci un sconcs cu față umană, acuză liberalul.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a reacționat extrem de dur joi de dimineață, răspunzând prompt unor declarații ale fostului președinte, Ion Iliescu.

Primul președinte al României de după schimbarea de regim din 1989 declarase că a venit momentul să încetăm să mai căutăm vinovați pentru ceea ce s-a petrecut acum 3- de ani.

Nevoia de curățenie morală
Liberalul are însă o părere diametral opusă și s-a exprimat în acest sens:

”Ba da, să-i căutăm! Trebuie să oprim sângele care încă ne curge din inimă, după 30 de ani! Dacă nu ne vindecăm sufletele, vom duce cu noi mortul crescut în ele până ne va roade ființa! În absența adevărului, ne vom topi! Din cenușă probabil că ies păsări, dar fără curățenie morală, ele nu au aripi! Trebuie să știm adevărul, oricât de dur ar fi!”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

”Pentru cei care și-au văzut copiii, părinții, frații împușcați fără să știe cine a dat ordin să fie apăsat trăgaciul! Ceaușescu nu mai era, dar copiii continuau să moară! Cineva a dorit ca România să nu devină o democrație, ci un sconcs cu față umană! Cineva a refuzat să permită oamenilor liberi să devină decidenții destinului lor! Cineva s-a opus cu armele lumii care se schimba pentru a lăsa spiritul să clădească pentru toți!”, a adăugat el.

Cineva trebuie să plătească

”Iar CINEVA trebuie să plătească! Acest comunism după care mai plâng unii a fost o rană infernală, care a mutat genetic conștiințele, atitudinile, simțirile unui popor atât de bun, atât de minunat, atât de inteligent!! Comunismul a fost o andrea înfiptă în cortexul frontal al României, el trebuie pulverizat! Să ne ajute Dumnezeu!”, a scris, în încheiere, Rareș Bogdan.

Trimis în judecată în Dosarul Revoluției, pentru infracțiuni contra umanității, Ion Iliescu a făcut o declarație controversată, miercuri, pe blogul său personal:

”România s-a schimbat mult în ultimii treizeci de ani. Și, cu toate greșelile, și eșecurile, schimbarea a fost una în bine. Binele nu este nici atât de mare, precum ni-l dorim, dar nici atât de mic pe cât ne place să spunem. Binele este operă colectivă, așa cum Revoluția și schimbările care au însoțit-o au fost operă colectivă. Este momentul să încetăm să căutăm vinovați în orice situație în care este nevoie de soluții. Să ne asumăm responsabilități, ca niște cetățeni conștienți de drepturile, libertățile și obligațiile noastre”, a scris Iliescu.

Vezi: JEG ORDINAR! Ion Iliescu, DECLARATIE CRIMINALA despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasa un comentariu