Rares Bogadan, despre noua ALIENARE MONDIALA


Dacă o femeie cu poșetă roșie va fi ucisă mâine de un polițist tembel va da faliment industria de marochinărie, deoarece nimeni nu va mai fabrica accesoriul, de teamă să nu fie acuzat de discriminare? Știu, este un scenariu imposibil.

Și-a imaginat cineva, acum 15 ani, că vom trăi vremurile în care un gigant alimentar mondial va schimba emblema „Uncle Ben’s” de teamă să nu fie acuzat de rasism, deoarece personajul central este un bunicuț afro-american? Dar că filmul „Pe aripile vântului” va fi retras de la difuzare din același motiv? A visat omenirea asta ca, în loc să-și destupe mintea, să elimine criteriul culorii pielii din aprecierile corectitudinii politice, va inventa straturi groase de prostie cu care va defila ca și când ar fi un titlu de glorie?

Mulți l-au considerat pe John Lennon cretin, dar și mai mulți i-au spus vizionar, deoarece a oferit planetei soluția la care cu siguranță va ajunge, peste 300 de ani, dacă va supraviețui pandemiei de idiocrație. Până atunci, însă, cum ar spune poporul român, noi să trăim sănătoși!

Mișcarea „Black Lives Matter” a scos la iveală un fenomen colectiv care nu ne mai paște, ci ne călărește deja: alienarea. Omenirea se înstrăinează de bazele ei spirituale, își pierde mințile în timp ce se amăgește că tocmai și le găsește. Dar în încercarea de a face dreptate celor considerați nedreptățiți, reduce totul la două non-culori: alb și negru. Iar pasul următor va fi o polarizare și mai crâncenă a opțiunilor, cu diferența că acestea vor fi exprimate doar într-un cerc restrâns de prieteni.

Citiți și:  Rareș Bogdan provoacă o undă de șoc în politică. Ce se va întâmplă cu ministrul Rafila

Cui folosește? Se spune că paza bună trece primejdia rea, dar mai bine să transformăm planeta într-o rezervație de zombi pentru a nu risca să ajungem la derapaje? Nu mai bine sancționăm punctual, cu ochii închiși ai justiției (ah, ce iluzie frumoasă), orice încălcare a legii, abuz, grozăvie? Trebuie să facem din ipocrizie valoarea noastră supremă, pe care o numim generozitate?

Nu este generos să clamezi că lupți pentru drepturile afro-americanilor, e generos chiar să faci asta, fără paradă! Fără să scoți bani dintr-o campanie planetară grotescă al cărei efect este că tembelii devin și mai tembeli, iar bogații și mai bogați! Cel mai mare rău pe care-l poate face cineva afro-americanilor este să-i discrimineze pozitiv! Este atât de multă lipsă de educație pe această planetă încât cohorte întregi defilează cu un slogan bizar fără să realizeze că adâncesc ostilitatea! Dar sunt folosite în numele unei deșteptări planetare fără legătură cu umanitatea.

Citiți și:  Rareș Bogdan da din casa: Cum putea rămâne Ludovic Orban președintele PNL

Asistăm la o speculă cu sensibilitatea afro-americanilor, care sunt luați de proști exact de cei care pretind că-i apără! Da, culoarea pielii nu e o crimă, dar e o crimă să o aduci ca argument, mai ales la urechile unor cetățeni a căror educație s-a oprit la tabla înmulțirii. Contează și culoarea pielii chinezilor, și cea a albilor, căci Dumnezeu nu face distincție! Chirurgii taie doar într-un perimetru bine delimitat, nu privesc fața pacientului!

Dacă secole întregi de răni adânci sunt transformate în trambuline pentru ideologii bizare, care nesocotesc individul, meritele/atitudinile personale și promovează o pace universală bazată pe tocănița colectivă la ceaun, suntem niște alienați! Dacă speră cineva că manifestațiile de solidaritate vor șterge din memoria colectivă suferința generată de șomajul postbelic se înșeală amarnic.

Rasismul, în clipa de față, este combătut cu rasism – acesta va fi efectul, să nu ne amăgim! În momentul de față problema nu este existența a două Americi, ci incapacitatea de a ieși din scenariul căpușării unei drame pentru a intra în filmul real al depășirii inechităților. Iar asta, eficient, nu se poate întâmpla decât dacă eliminăm criteriul rasei din orice ecuație.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *