Răpire ca-n filme a unui tânăr

Fiul unui transportator din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost răpit de nişte albanezi în Spania, fiind eliberat de poliţişti în urma unei acţiuni de amploare. Tânărul, de 28 de ani, a fost răpit pentru că peste 300 de kilograme de droguri nu ar fi ajuns la destinaţia dorită de albanezi.

DIICOT a dat detalii despre acțiune într-un comunicat:

La data de 30.08.2021, în baza unui ordin european de anchetă emis de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud și a schimbului de informații efectuat între ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Bistrița-Năsăud și al polițiștilor din cadrul Poliției Naționale din Spania – Unitatea de Răpiri Madrid, autoritățile judiciare din Spania au efectuat mai multe acțiuni de amploare, în urma cărora un bărbat, cetățean român, de 28 de ani, victimă a infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, a fost depistat, eliberat și luat în custodie de autoritățile spaniole, fiind repatriat la data de 01.09.2021.

În cauză înregistrată pe rolul DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și lipsire de libertate în mod ilegal, s-a reținut faptul că, un bărbat din Năsăud, administratorul unei societăți de transport internațional, s-a deplasat în Spania împreună cu fiul său, în vârstă de 28 de ani, pentru a rezolva unele neînțelegeri cu privire la un transport rutier de mărfuri.

Odată ajuns pe teritoriul Spaniei, acesta s-a întâlnit cu trei persoane necunoscute, cetățeni albanezi, care l-au reținut pe fiul său, întrucât unul dintre șoferii firmei de transport ar fi trebuit să transporte, din Spania în Italia, cantitatea de 300 de kilograme de droguri, care nu a ajuns la destinație.
Pentru a-l elibera, cetățenii albanezi au solicitat marfa dispărută sau suma de 750.000 de euro, reprezentând contravaloarea drogurilor.

Din cercetările efectuate în cauză s-a reținut faptul că, în perioada iulie – august 2021, unul dintre șoferii societății a primit de la cetățeni albanezi, cantitatea de 700 kilograme de droguri (marijuana) pe care ar fi trebuit să o transporte în Italia și în Germania.

Încărcarea drogurilor a avut loc în zona Valencia-Alicante, iar șoferul autotrenului a transportat cantitatea de 700 de kilograme de droguri până în localitatea Medina, unde a predat 300 de kilograme unui alt conducător auto, în vârstă de 42 de ani, ce urma să le transporte în Italia. Diferența de 400 de kilograme a fost transportată de către unul dintre inculpați pe teritoriul Germaniei.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că transportul de 300 de kilograme de droguri nu a mai ajuns la destinație, respectiv în Italia, tirul fiind abandonat în localitatea Medina, cantitatea de droguri nemaifiind găsită.
La data de 24.08.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița-Năsăud au efectuat 2 percheziții domiciliare, în imobilele aparținând inculpatului în vârstă de 42 de ani, în urma cărora au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, trei telefoane mobile, 6 cartele SIM, 400 de euro, 1.650 de lei, un dispozitiv GPS, un laptop și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.
Acţiunea comună a fost efectuată cu sprijinul EUROJUST.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu