Raluca Turcan face ANUNTUL momentului. LEGEA care trebuie schimbată urgent

Ministrul interimar al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a precizat, vineri seara, ce măsuri se vor aplica pentru părinții care vor trebui să stea acasă cu cei mici, pe fondul creșterii perioadei în care aceștia vor sta acasă. Amintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat recent că vacanța care va începe de luni va fi prelungită timp de 14 zile. Dacă până acum de această vacanță beneficiau elevii din clasele 1 – 4, având în vedere situația epidemiologică din România, elevii din clasele 5 – 8 și cei de liceu vor sta și ei acasă.

Anunțul momentului pentru părinți! Vor avea parte de zile libere. Raluca Turcan tocmai a anunțat: Ne aflăm într-un context excepțional
Raluca Turcan a precizat că OUG care prevede acordarea de zile libere părinților în perioada în care elevii participă la școala în mediul online, nu prevede libere pentru aceștia și în perioada vacanțelor școlare. Cu toate acestea, ministrul interimar al Muncii și Protecției Sociale spune că ne aflăm într-o situație excepțională, motiv pentru care Executivul va amenda actul normativ în Parlament.

Concret, ministrul interimar Raluca Turcan anunță că părinții ar putea beneficia de sprijinul acordat de stat și în vacanța care va începe de luni, 25 octombrie. Mai mult decât atât, Raluca Turcan spune că va solicita ca dezbaterea să aibă loc în regim de urgență.

”Ordonanța de Urgență privind zilele libere acordate părinților pe perioada desfășurării școlii in online prevede că zilele libere pentru părinți nu se acordă și în perioada vacanțelor școlare. Având în vedere contextul excepțional în care ne aflăm, vom amenda actul normativ in Parlament, astfel încât părinții să beneficieze de sprijinul acordat de catre stat și în vacanța care începe luni. Pentru a nu crea dificultăți suplimentare celor care au nevoie de sprijinul statului, vom solicita dezbaterea în regim de urgență a proiectului și, implicit, aprobarea cât mai rapida a acestei modificări.”, informează ministru interimar al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *