Rafila, sfat-BOMBA care ne-ar putea scăpa de virus!


Doctorul Alexandru Rafila vine cu o nouă bombă despre cum putem combate Coronavirus. Sfatul său este să învățăm să ne spălăm pe dinți.

Medicul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat că noul coronavirus va deveni ușor, ușor un virus sezonier și că cel mai probabil majoritatea populației va contracta boala mai devreme sau mai târziu.

„Îmi pare rău că n-am făcut un lucru, să convingem oamenii să se spele și pe dinți, pentru că și riscul de a transmite boala scade, cel puțin pentru un moment, și ar trebuie să învățăm să ne spălăm și pe dinți, să nu mai fim ultimii în clasament în privința igienei orale”, a completat microbiologul.

Citiți și:  Alerta medicala in Romania. Rafila: Există pericolul ca tratamentul în secțiile ATI să nu mai fie posibil

„Mergem și pe varianta că nu vom găsi un vaccin în 2 ani, poate îl găsim în 4 ani. El va deveni un virus sezonier, marea majoritate a populației va trece prin boală și un număr mic de persoane va fi susceptibil să se reîmbolnăvească în fiecare an, va semăna cu infecția gripală.

Acum sunt discuții raporat la numărul de cazuri pe care am reușit să le diagnosticăm nu în România, oriunde, mortalitatea e mare, la noi e 5 la sută.

Deci sunt mortalități mari, mai mari decât la virusul gripal, dar lucrurile vor fi reevaluate pe măsură ce vedem răspândirea bolii în populație și vedem care e mortalitatea reală”, a afirmat Alexandru Rafila, conform Antena3.

Citiți și:  Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă: De Crăciun ar putea fi luate măsuri

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile