Rafila, semnal de alarmă! Anunț IMPORTANT despre Remdesivir, tratamentul- minune pentru COVID-19

 


Dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, recomandă oamenilor să nu încerce să cumpere de pe internet Remdesivir, noul medicament autorizat în Statele Unite ca terapie pentru Covid-19, pentru că produsul care ar fi de vânzare pe internet în mod sigur este contrafăcut. Agenția Națională a Medicamentului a anunțat că 30 de doze urmează să ajungă şi în România.

Avertismentul vine în contextul în care în România acest medicament nu este disponibil în farmacii, ci se administrează numai în spitale, injectabil, nu sub formă de pastile, și numai pacienților în stare critică. „Eu sunt convins că deja se găsește pe internet. Dar nu se găsește de fapt medicamentul, se găsește un nume și un ambalaj cu o pastilă care poate să aibă efecte grave. Nu se administrează acasă și nu se administrează preventiv!”, avertizează dr. Rafila într-un interviu la Digi24.

„Am avut probleme cu persoane care au luat cantități mari de hidroxiclorochină preventiv – și în România, și în alte țări. S-a mai întâmplat și în România, cred. E un medicament toxic, sunt medicamente care de obicei se dau în infecții parazitare și ele sunt introduse în terapia bolii, nu în profilaxie”, atrage atenția specialistul.

Informaţii contradictorii
De altfel, președintele Societății Române de Microbiologie este destul de rezervat în privința eficienței acestui medicament în tratarea Covid-19, arătând că informațiile sunt contradictorii, nu au fost făcute suficiente studii și, spune profesorul, trebuie luat în calcul și factorul politic și economic care apare în recomandarea acestei terapii.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU