fbpx
MEDICAL

Rafila, SCENARIU CRUNT: Se întâmplă în ZECE ZILE. Mănăstire: M-ați lovit cu răspunsul ăsta

Rafila 2 RzV

Alexandru Rafila a dat un răspuns alarmant cu privire la evoluația infectărilor cu COVID-19 în țara noastră.

Întrebat cât mai avem până la scenariul crunt pe care l-am văzut în primăvară în Lombardia, prof. dr. Alexandru Rafila a afirmat că ”în 10 zile” se va bloca Terapia Intensivă. ”Sunteți foarte tranșant, m-ați lovit cu răspunsul ăsta” a fost remarca lui Silviu Mănăstire.

Medicul crede că va fi o creștere cu 40% a numărului de cazuri în doar 10 zile, când ar trebui să ne așteaptăm la un număr de aproximativ 7000 de noi cazuri pe zi.

Ulterior, în emisiune, jurnalistul de la B1 TV a cerut clarificări: ”Deci în 10 zile colapsează sistemul de sănătate din România, dacă continuă acest ritm de infectări? Am înțeles bine?”. ”Nu poate colapsa întregul sistem, dar partea de Terapie Intensivă poate să… vă dați seama, suntem la un grad de ocupare de 80%, avem o creștere de câteva procente în fiecare zi, de aproximativ 3%/zi, în 10 zile sunt 30%, care se adaugă la 80%… Sigur că Ministerul Sănătății face eforturi acum, problema este a personalului calificat pentru îngrijirea pacienților, nu echipamentele sunt cele mai importante, ci oamenii” a punctat Alexandru Rafila.

Dcnews.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.