Rafila face revoluție în PSD. Trebuie să ieșim în stradă!

Propus de PSD pe listele de candidați la Camera Deputaților, profesorul Alexandru Rafila a declarat că nu a votat-o pe Viorica Dăncilă la prezidențiale și că a participat la un important protest.

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială Sănătăţii, medicul Alexandru Rafila, susține că va ieși în stradă și va protesta împotriva autorităților, ori de câte ori va considera că este nevoie. Alexandru Rafila nu se consideră un om înrolat politic, chiar dacă a semnat o adeziune la PSD, și spune că va acționa de fiecare data așa cum îi va dicta conștiința.

În acest context, Alexandru Rafila, care a fost desemnat să candideze pentru Camera Deputaţilor în Bucureşti, a relatat că la ultimele alegeri prezidențiale, din toamna lui 2019, nu a votat cu Viorica Dăncilă, candidatul PSD, partid din care a ajuns să facă parte.

„Viorica Dăncilă e o persoană respectabilă, dar totuşi această calitate de preşedinte al partidului, de prim ministru trebuie ocupată de o persoană care are abilităţi nu numai manageriale, trebuie să aibă o cunoaştere profundă şi trebuie să aibă abilităţi de comunicare. Aceste elemente i-au lipsit Vioricăi Dăncilă”, a declarat medicul Alexandru Rafila.

Citiți și:  A iesit la iveala secretul ascuns al lui Alexandru Rafila. Care este REPLICA profesorului

De asemenea, reprezentantul României la OMS a confirmat o informație care a început să fie vehiculată în spațiul public imediat ce s-a aflat că s-a înregimentat în PSD. Alexandru Rafila a afirmat că a luat parte la protestele de stradă din anul 2017, când fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, a emis OUG 13 care aducea modificări codurilor penale, fără avizul CSM. El a recunoscut că, în acele zile, s-a aflat în Piața Victoriei, alături de miile de protestatari împotriva Ordonanței 13.

De ce candidează la PSD
Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și unul dintre cei mai mediatizați specialiști în perioada pandemiei, a fost desemnat să candideze pe listele PSD București la alegerile pentru Camera Deputaților.

Citiți și:  Alexandru Rafila, confirmat pozitiv cu COVID-19! Amănunte despre cum s-a infectat

Alexandru Rafila a precizat că a acceptat să candideze în condițiile în care cei care i-au propus, în special Marcel Ciolacu, au acceptat că el va fi mai întâi profesionist, iar mai apoi membru de partid. De asemenea, el a precizat că spectrul politic trebuie profesionalizat, pentru ca acest lucru să se reflecte și în calitatea proiectelor legislative promovate.

„Cunosc PSD, a fost o întâlnire deschisă, fără condiții, iar domnul Ciolacu a înțeles că eu mai întâi sunt medic și voi respecta întotdeauna conștiința profesionale, și abia apoi voi fi membru de partid. De ce PSD? Pentru că după această propunere nu am primit o altă propunere în acest sens și nu cred că apartenența la un partid trebuie să fie considerată o vină. Spectrul politic trebuie profesionalizat”, a declarat Alexandru Rafila, la scurtă vreme după nominalizarea sa.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Urmareste canalul nostru de Telegram! Click aici.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile