Rafila aruncă bomba pe scena politică: Își dă sau nu demisia?

Alexandru Rafila a vorbit despre o posibilă demisie a sa din funcția de ministru al Sănătății, în cadrul unei emisiuni televizate la Prima TV. De asemenea, el spune că nu este atât de interesat de acestă funcție deoarece, spre diferență de alte persoane din scena politică, el are și o altă profesie.

Ministrul Sănătății aruncă bomba pe scena politică: Își dă sau nu demisia? Alexandru Rafila a fost tranșant: Nu am apetit pentru acest post
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost invitat în emisiunea ”Insider Politic” de la Prima TV, acolo unde a precizat clar că nu a luat în calcul să își dea demisia, cu toate că ”nu are niciun apetit pentru postul de ministru”.

În plus, spune ministrul, i e pare o nebunie ca o criză să fie gestionată prin schimbări destul de dese, făcând referire la cei șase miniștri ai Sănătății din acești doi ani de pandemie.

Citiți și:  Premierul Nicolae Ciucă a trimis Corpul de Control peste Arafat. Ce vor verifica

„Eu nu am luat-o în calcul (posibilitatea demisiei – n.r.) şi vă spun şi din ce cauză, pentru că nu am niciun fel de apetit pentru postul de ministru, nu am avut nici la numire… spre deosebire de multe alte persoane din politica românească, eu chiar am o profesiune.

Dar mi se pare o nebunie să crezi că poţi să gestionezi o criză de orice fel prin nişte schimbări care au loc la două săptămâni, la o lună, la două luni, la trei luni. Noi am avut şase miniştri ai Sănătăţii în decurs de doi ani.

Deci durata de viaţă medie a unui ministru al Sănătăţii a fost de patru luni în criză majoră de sănătate publică. Păi e clar că nu poţi să gestionezi o criză majoră de niciun fel cu acest turn over”, a afirmat Alexandru Rafila.
Ministerul Sănătății era ”nefuncțional”
De asemenea, oficialul spune că atunci când a fost numit în funcție a găsit un minister al Sănătății nefuncțional, fără secretari de stat care să repornească ministerul.

Citiți și:  S-a DECIS: Intră TOTI în carantină! Alexandru Rafila a explicat motivul izolării

Alexandru Rafila a vorbit și despre lucrurile pe care le-a făcut de când a primit mandatul, cea mai importantă dintre ele fiind pregătirea centrelor de evaluare pentru pacienții testați pozitiv COVID. La asta se adaugă pregătirea spitalelor și a medicației antivirale.

Ministrul Sănătății spune că cel mai important obiectiv al său este redarea încrederii oamenilor în sistemul sanitar din România.

Este imposibil să nu te infectezi cu tulpina Omicron
În aceeași emisiune, el a vorbit și despre tulpina sud-africană, subliniind că la cât de transmisibilă este, infectarea este greu de evitat.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *