Rafila, anunț cumplit în scandalul zilei: “Acum o săptămână s-a întâmplat un lucru”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit, despre situaţia ide la Spitalul Foișor care a fost transformat în spital COVID. El a făcut referire la ordinul semat de ministrul Vlad Voiculescu în privinţa evacurării de urgenţă a pacienţilor internaţi la această unitate spitalicească.

Alexandru Rafila a dat detalii, la Antena 3, despre ordinul semat de Vlad Voiculescu în privinţa evacurării de urgenţă a pacienţilor internaţi la Spitalul Foişor. El a arătat că acum o săptămână s-a întâmplat un lucru, pe care unii l-au trecut cu vederea. Potrivit lui Rafila, sâmbăta trecută, la ora 21:15, Vlad Voiculescu i-a covocat pe directorii de spitale din Bucureşti pentru o şedinţă. Motivul a fost legat de relocarea acestor spitale, încât o parte din ele să poată trata pacienţi COVID.

“Eu mi-am exprimat atunci surprinderea, pentru că mi se părea ciudat ca sâmbătă seara să constaţi, că trebuie să faci o şedinţă cu directorii spitalelor din Bucureşti, când problema era cunoscută de luni de zile. Era menţionată în presă, în scris, moţiunea simplă depusă de Partidul Social Democrat, şi nu se întâmplase absolut nimic.

Rafila, adevărul despre ordinul semnal de Vlad Voiculescu
Acum, constatăm, că la o săptămână, sau la şase zile de la acel moment, se petrece, dacă vreţi, se operaţionealizează această discuţie din seara zilei de sâmbătă, prin mutarea pacienţilor de la Spitalul Foişor. Vă spun, pe surse, că nu a existat niciun fel de consens cu Corpul Medical de la Spitalul Foişor care să agreeze acest tip de comportament. Deci, Corpul Medical de la Spitalul Foişor a fost ignorat, iar acest ordin care este semnat de Vlad Voiculescu, probabil că este semnat şi de domnul Arafat, nu ştiu”, a punctat Rafila.

În opinia sa, acțiunea de a muta noaptea pacienţii este una foarte periculoasă, pentru că nu se ţine seama de starea lor de sănătate, de partea emoţională a lor, a familiilor lor.

Situație critică la ATI
Medicul a susținut că în fiecare zi vedem tot mai puţine cazuri raportate şi vedem tot mai multe cazuri în spitale şi în secţiile de Terapie Intensivă.

“În acest moment, sunt câteva sute de pacienţi care au nevoie de Terapie Intensivă, în diverse unităţi de Primiri Urgenţe, sau în alte zone din spitale, unde se încearcă tratatea lor şi nu au loc în secţiile de Terapie Intensivă şi acest lucur nu a fost comunicat.

În mod normal, trebuia să ştim, nu să le lăudăm că închiderea magazinelor la ora 18 a dus la scăderea numărului de cazuri, pentru că această scădere a numărului de cazuri este evident artificială. Trebuia să ştim, că în afară de cei 1.500 de pacienţi din secţiile de Terapie Intensivă, sunt alte sute de pacienţi care au nevoie de îngrijire în secţie de Terapie Intensivă şi nu se pot trata aşa cum trebuie”, a declarat Alexandru Rafila, la Antena 3.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!