Raed Arafat: România ar putea ajunge la 5.000-7.000 de cazuri pe zi, peste 10 zile

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că există riscul ca peste zece zile România să aibă între 5.000-7.000 de cazuri pe zi, dacă problema răspândirii virusului nu va fi rezolvată prin măsurile de restricţie.

Arafat a spus că răspândirea comunitară a virusului este foarte extinsă. „Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a precizat Raed Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a mai precizat că autorităţile fac pregătiri pentru administrarea şi distribuirea viitorului vaccin anti-Covid. Raed Arafat a declarat, sâmbătă seara, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, că transportul şi livrarea tratamentului reprezintă o provocare pentru cei implicaţi şi că prioritate la vaccin vor avea personalul medical aflat în linia întâi şi persoanele vulnerabile.

Citiți și:  Arafat revine cu o PROFETIE sumbra pentru romani. News alert

În cazul acestora, preţul vaccinului va fi suportat de stat.

„Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare între Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării. Depinde cum vor veni dozele. Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact priorităţile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanţierii, şi bineînţeles persoanele vulnerabile, cu comorbidităţi…. Este o problemă de siguranţă la nivel naţional. Şi va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat, potrivit Mediafax.

LASA UN COMENTARIU