Raed Arafat il ATACĂ pe Ludovic Orban. E scandal!

Raed Arafat vorbește despre urmările majore pe care le au ordonanțele emise de Guvernul Orban asupra sistemului de urgență.

„Poate că cel mai nociv este articolul 111, a cărui modificare deschide bugetul de stat către entitățile comerciale într-un mod foarte interesant, Articolul 111 fiind în titlul de medicină de urgență. Initial era că, dacă tratează un caz critic, pot accesa bugetul de stat, apoi a apărut că și la suspiciune de caz critic pot să acceseze bugetul de stat.

Ce inseamnă asta? Înseamnă că am deschis și unitățile de primiri urgențe la o formă de competiție comercială”, a declarat Raed Arafat.

„Sistemul de sănătate din România este subfinanțat. Avem 5% din PIB, pe când media în Europa e peste 8%. La care intră spitalele private, spialele publice, toate cheltuielile de sănătate. Absolut tot ce intră pe acțiuni prioritate. Apoi, spitalele publice trebuie încurajate să dezvolte tehnici noi.

Cine mai vine cu o tehnică nouă să o dezvolte la spitalul public când știe că dincolo, dacă o dezvoltă la sectorul comercial poate să obțină bani pentru asta. Noi, ca impact, trebuie să ne gândim nu doar la satisfacția bolnavului că are o cameră mai frumoasă. Sectorul public nu poate fi slăbit. Un stat depinde de sectorul public.

Un spital comercial oricând poate da faliment. Un spital județean de urgență nu e voie să dea faliment”, a mai spus secretarul de stat.

Potrivit lui Raed Arafat, un efect al ordonanțelor ar fi acela că spitalele private ar putea drena bani din bugetul public, din considerente de profit, facând analize care nu sunt necesare în cazurile în care nu se dovedește a fi, de fapt, un caz critic.

Totodată, Arafat atrage atenția si în ceea ce privește unui alt aspect: lipsa medicilor.

„Risc să ajut o nisă să obțină bani și să aducă personal, pe când alta riscă să piardă bani și personal”, a spus Raed Arafat, informează Antena 3.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *