RAED ARAFAT: ESTE POSIBIL SA AJUNGEM DIN NOU LA STAREA DE URGENTA

Raed Arafat, șeful DSU și secretar de stat în cadrul MAI, a explicat duminică seară, la România TV situația în care se află România în contextul pandemiei de coronavirus și dacă vom ajunge din nou la stare de urgență.

”La un moment este posibil să trebuiască să suplimentăm locurile la terapie intensivă. Semnalele de alarmă sunt. Insistăm la oameni să respecte regulile de protecție. Mască, dezinfecție, spălare pe mâini. Vedem o creștere foarte serioasă și avem niște indicatori pe care îi analizăm. Durata de infectare a scăzut. Creșterea cazurilor active începe să pună presiune pe secțiile de terapie intensivă. Avem și alte probleme. Nu putem să detașăm medicii așa de ușor. Nu pot să zic dacă vom ajunge din nou la starea de urgență. Încercăm să nu ajungem în situația de a alege dintre doi pacienți pe cine să punem la ventilator”, a declarat Raed Arafat, la România TV.

Citiți și:  A RECUNOSCUT. Care este SECRETUL lui Arafat: "Nu e nicio rușine!"

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică alte 391 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 28.973, în condiţiile în care numărul testelorprelucrate în ultimele 24 de ore este de t.831. De asemenea, 19 persoane au murit în ultimele 24 de ore, bilanţul deceselor ridicându-se la 1.750.

Raed Arafat trage un semnal de alarmă: „Suntem pe un trend crescător!”
Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că în continuare ne aflăm „pe un trend crescător” privind numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Situația poate fi controlată numai „dacă sunt respectate regulile de bază”, explică acesta.

Citiți și:  Arafat intra peste Diana Șoșoacă in scandalul cu jurnalista RaiUno

Sâmbătă, într-o intervenție la Digi 24, Raed Arafat a explicat de ce este nevoie pentru a stopa răspândirea Covid-19.

„Noi acum suntem pe un trend crescător din păcate şi totul depinde de cum ne raportăm la acest virus. Dacă ne izolăm de aglomeraţii, dacă purtăm mască, dacă igiena este respectată, dacă sunt respectate regulile de bază putem controla situaţia. Dacă nu, este posibil ca situaţia să scape de sub control”, susține Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.