Raed Arafat- avertisment FARA PRECEDENT înainte de Paști


Raed Arafat face un anunț care nu este deloc pe placul nostru. Specialistul spune că, chiar dacă trecem de vârful pandemiei, distanțarea socială trebuie menținută. Numai așa vom putea conviețui cu noul coronavirus.

Altfel spus, chiar și după ce măsurile impuse acum de starea de urgență se vor relaxa, ca să nu contactăm COVID – 19, va trebui să păstrăm distanțarea socială din precauție. Desigur, și măsurile de igienă trebuie strict respectate.

Se cere responsabilitate
”Aportul medicilor este unul extrem de important, dar ei se ocupă de cazurile din spitale. Mai important este aportul populației, oameni care trebuie să fie responsabili, să nu ajungă la spital, să nu se îmbolnăvească și să permită sistemului medical nu fie suprasolicitat.Comportamentul populației este extrem de important, iar rugămintea mea pentru toți este să nu ia în considerare ceea ce se vorbește în spațiul public, că e gata, că ne relaxăm, că nu mai este nevoie să ne protejăm. Nu suntem în situația de a impune o relaxare a măsurilor”, a precizat Raed Arafat la Digi24.

Un Paște cât mai retras
Șeful DSU mai precizează că zilele acestea de sărbătoare trebuie petrecute cu maximum de grijă și reținere. ”Rog populația să nu meargă în vizite de Paște, să nu primească alți oameni în case. Dacă au ceva de dus, să lase la ușă și să plece. Chiar și câteva minute pot fi fatale pentru acel om. Intrăm într-o perioadă de Sărbători, acum este bine și peste câteva zile vom culege foarte mulți bolnavi, vom avea cazuri grave” a punctat specialistul.

Mască, mănuși, reținere
”Până la găsirea unui antidot, măsurile de igienă, masca pe față, distanțarea socială, toate aceste măsuri vor continua și după ce trece valul. Acestea sunt măsuri de conviețuire cu virusul respectiv, care nu dispare, cel puțin nu vedem să fie semne în acest sens. Dacă aveam un vaccin era mult mai simplu, dar și după ce vom avea o relaxare a măsurilor, măsurile de igienă și distanțare socială vor fi menținute. Din acel moment, soluția este în mâinile populației, toți vor avea o responsabilitate foarte mare”, a mai spus Arafat.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *