Raed Arafat arunca BOMBA: Care este ALTERNATIVA pentru cei care NU se imunizează

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit, luni, despre atitudinea autorităţilor faţă de românii care nu vor sau nu pot să se vaccineze împotriva COVID-19. Nimeni nu-i împarte pe oameni în vaccinaţi şi nevaccinaţi, spune Arafat, care oferă şi soluţia pentru persoanele care nu se imunizează, însă vor în continuare să beneficieze de bucuriile unei vieţi normale în societate.

Se tot vorbeşte în ultima perioadă despre ce beneficii ar putea primi românii care se vaccinează sau ce restricţii le-ar putea fi impuse celor care refuză imunizarea, în condiţiilor în care vaccinul împotriva COVID-19 nu este obligatoriu.

Raed Arafat indică alternativa pentru românii care refuză vaccinarea
Într-o declaraţie susţinută luni, şeful DSU, Raed Arafat, a spus că autorităţile din România nu împart oamenii în vaccinaţi şi nevaccinaţi, indicând faptul că există oricum o alternativă pentru cei care nu vor să se vaccineze: testarea.

Citiți și:  Australia. Un exemplu tipic de „țară ca afară”. Vă place? Marș acolo!

Fiind întrebat, luni, de jurnalişti dacă i se pare corect ca societatea să fie divizată între persoane vaccinate şi nevaccinate, atunci când vine vorba despre accesul la un eveniment cultural sau mersul la restaurant, Raed Arafat a răspuns:

“Acum noi vorbim de evenimentele test sau pilot, care sunt peste capacităţile maxime stabilite prin incidenţe, deci la acest moment, când ai incidenţa sub 1,5 şi funcţionează la 50% capacitatea, acolo nu este divizat nimic.”

“Când creşti capacitatea, trebuie să se asiguri (…) că persoanele care sunt acolo nu reprezintă risc unul pentru celălalt”
Raed Arafat a insistat că autorităţile din România nu foţează pe nimeni să se vaccineze, iar cei care vor să participe la evenimente sau să meargă la restaurante în condiţiile noilor reguli pot foarte bine să se testeze pentru a demonstra că nu sunt un risc pentru alţii, scrie news.ro.

Citiți și:  Datele oficiale sugerează că „vaccinurile Covid” provoacă o degradare gravă a sistemului imunitar: fiecare „doză de rapel” pare să agraveze situația

“Când creşti capacitatea, trebuie să se asiguri, la acest moment, cel puţin, să fim siguri că persoanele care sunt acolo nu reprezintă risc unul pentru celălalt şi atunci se cere acest test de vaccinare sau test PCR.

Aşa că noi nu împărţim populaţia în vaccinată sau nevaccinată, vaccinată sau testată sau populaţie care a avut boală în ultimele 90 de zile, dar nu mai puţin de 15 zile. Nu vrei să te vaccinezi, te testezi, deci ai alternativa, deci nu putem spune că noi forţăm populaţia să vină doar vaccinată”, a mai precizat, luni, şeful DSU.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!