Raed Arafat a făcut anunțul. Panică totală în România!

Raed Arafat trage semnalul de alarmă: ”Mai mulți copii infectați și la terapie intensivă”, în condițiile în care valul patru al epidemiei de coronavirus îi țintește pe cei mici în mai mare măsură decât cele anterioare, de vină fiind varianta Delta.

Raed Arafat trage semnalul de alarmă: E posibil ca tinerii și copiii să ajungă în număr mai mare în spitale, din cauza Covid-19.

El a insistat din nou asupra importanței pe care o au vaccinurile în limitarea transmiterii bolii, chiar dacă la vârstele mici nu se poate face în acest moment vaccin.

Raed Arafat trage semnalul de alarmă: Varianta Delta țintește copiii

Raed Arafat a declarat că varianta Delta are un efect mult mai mare asupra copiilor, prin urmare ar trebui ca în valul 4 să ne așteptăm la o creștere a infectărilor în rândul lor.

Pe de altă parte Raed Arafat a precizat că în acest moment autoritățile au luat decizii pentru creșterea numărului de paturi ATI:

”Depinde valul patru ce impact va avea pe sistemul sanitar. Noi avem 5 milioane de persoane vaccinate, asta înseamnă că aceste persoane, chiar dacă unii dintre ei se vor infecta nu ajung în terapie intensivă, sunt apărați în a ajunge într-o stare critică.

Vaccinul chiar dacă poate să scadă în eficiență, după o perioadă de timp, totuși prevenirea de a ajunge într-o stare gravă este clară.

Dar rămân cei nevaccinați și rămân copiii care, parte dintre ei nici nu pot fi vaccinați.

”Revenirea la o creștere a numărului paturilor ATI”
Varianta delta are un efect mult mai mare asupra copiilor, este posibil să ne trezim cu mai mulți copii infectați și o parte din ei în terapie intensivă.

S-au luat decizii la nivelul Ministerului Sănătății, s-a discutat cu toți managerii spitalelor și cu medicii șefi de secții, DSP-urile în care s-a stabilit revenirea la o creștere a numărului paturilor ATI.

Acum la București lucrăm la acest aspect, la Matei Balș urmează și sper să fie din 1 septembrie încă 20 de paturi, există secția de la Elias, secția externă care va fi reactivată”, a spus Raed Arafat, potrivit b1tv.ro.

Șeful DSU a vorbit despre fenomenul de ”vaccinare la chiuvetă”. Secretarul de stat avertizează că nimeni nu ar trebui să facă asta, fiind o chestiune penală foarte gravă.

”Îți pui viața în pericol mai mult”
”Se vorbește despre două metode: metoda în care unii au încercat să umble la baza de date și aici au fost prinși medici sau pesonal sanitar care au făcut așa ceva și există dosare. Tehnica care e mai greu de prins este când cineva aruncă doza și de regulă, se face cu vaccinul care este într-o singură doză (Johnson & Johnson).

Arunci doza și are un certificat adevărat verde, dar nu s-a vaccinat și tu știi că nu te-ai vaccinat. Ajungi la Terapie Intensivă, toată lumea știe că ești vaccinat, dacă nu spui adevărul și nu spui că nu ești vaccinat, s-ar putea medicul să considere că dacă esti vaccinat, nu are de ce să intre cu medicația într-un mod agresiv.

Deci îl induci în eroare și pe medicul respectiv, îți pui viața în pericol mai mult”, a arătat secretarul de stat.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *