Raed Arafat a explodat! Recunoate ACUZATIILE care i se aduc si contraataca dur


Într-un mesaj postat pe Facebook, șeful DSU recunoaște dezvăluirile jurnaliştilor de la Libertatea, care au scris că Arafat a anulat unilateral anul trecut un contract perfect legal privind achiziţia de maşini de pompieri, după o neînţelegere cu câştigătorul licitataţiei. El susţine că, după ce se stabilise cîștigătorul, s-a întrebat de ce e mare prețul și a intervenit ca să anuleze licitația de 600 de milioane de euro pentru dotarea pompierilor.

Raed Arafat se întreabă ”de ce acum?” și vorbește despre ”ceva care stă în spate”, despre un plan făcut pentru scăderea încrederii oamenilor în ”doctorul Arafat”, ”dar nu e vorba doar de mine”, ci și de instituții și de stat.

Șeful DSU recunoaște că a discutat cu firma câștigătoare și că i-a cerut să coboare prețul cu 19%, pentru că altfel se va anula licitația, ceea ce a și făcut. Potrivit tolo.ro, Arafat motivează că s-a ajuns la situația din 2018 după ce în interiorul IGSU, ”voit sau nu, nu am de unde să știu”, s-a greșit calculul inițial al prețului.

Raed Arafat spune că ”nu am făcut decât să corectăm un preț supraevaluat”, preț care rezultase dintr-o licitație publică și din toate documentele caietului de licitație pus la dispoziția tuturor participanților de către IGSU. Într-un text care însoțește filmulețul postat, el susține că ”subiectul este închis”, în ciuda faptului că DNA a deschis un dosar pe această temă.

O parte din înregistrarea făcută de către reprezentantul firmei poloneze
Arafat: Bună ziua!
Reprezentant WISS: Bună ziua!

Arafat: Am o rugăminte, vă rog. Noi avem nevoie astăzi de răspuns de la polonezi. Am discutat acuma. Stați o secundă să vă explic vă rog.
WISS: Da.

WISS: Voi face astfel încât să aveți răspunsul imediat. (…)

„De aici începe convorbirea lui Raed Arafat, în care el amenință că are puterea de anula o achiziție pe bani europeni de 600 de milioane de euro, după ce fusese adjudecată de una dintre firmele concurente ale lui Deltamed, favorita contractelor din sistemul de urgență. Cum polonezii n-au cedat, peste 10 zile Arafat a anulat licitația”.

Sursa: capital.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU